Серія А. Ювентус розійшовся миром з Ромою

Ювентус зрозписав безгольову нічию з Ромою в рамках 3-го туру Серії А 2024/25.

Перед грою з табору Роми надходили тривожні новини. Італійські журналісти рознесли інформацію, що Даніеле Де Россі нібито ледь не побився з Браяном Крістанте, а Леандро Паредес виступив на боці тренера. Зрештою, італієць сьогодні в стартовий склад потрапив, аргентинець – ні.

Де Россі доволі гнівно відреагував на ці чутки. Так, він визнав, що емоційна розмова з Крістанте була. Однак вони все з’ясували, і жодних проблем не залишилося. Також тренеру приписали конфлікт з виконавчою директоркою клубу Ліною Сулуку. Той запевнив, що в ці дні навіть не бачився з нею.

Саме в таких умовах римлянам довелося готуватися до найскладнішого матчу на старті сезону. Невдачі з Кальярі (нічия) та Емполі (поразка) робили його ще відповідальнішим. Перед перервою на матчі збірних потрібно було показати, що ситуація покращується, а Рома здатна постати командою, яка буде серйозно боротися за вихід в Лігу чемпіонів.

Ювентус виявився єдиним, хто зміг забрати максимум очок за два попередні тури. Підопічні Тьягу Мотти продемонстрували цікавий і результативний футбол, хоч і проти Комо та Верони. Поки наставник туринців обходиться без зіркових новачків, покладаючись на молодь. Вихованці поки дають результат і виходять у старті.

Рома теж влітку навезла підсилення, і Де Россі, на відміну від свого сьогоднішнього опонента, відразу кидає їх у бій. Довбик і Соуле прописали в основі ще зі зборів. Днями прийшов Салемакерс, який відразу ж в старті. Тренер “вовків” зміг виставити свою улюблену схему 4-3-3. Для цього навіть залишив у запасі Дибалу.

Судячи з першого тайму, рішення Де Россі спрацювали. Ювентус не був таким грізним, як у попередніх матчах. Гості успішно нав’язували туринцям боротьбу за контроль. Так, без високого пресингу, але максимально надійно біля власних воріт. З цим були проблеми.

А от що не змінилося – це створення моментів. Довбика знову “з’їли” центрбеки. Сьогодні це були такі монстри, як Бремер і Гатті. Решта “вовків” хіба били здалеку без особливого результату. 0,20 xG за 45 хвилин багато про що говорять. Інша справа, що у Юве цей показник був ще нижчим. Влаховіч багато бігав і метушився, а Мбангула геть загубився.

В атаці не виходило в обох команд. По сім дотиків у чужому штрафному до перерви, по одному удару в площину воріт. Щоправда, в Роми було аж три заблоковані. Один із них – від Довбика. Не встиг Артем отримати м’яч, як на нього налетіли аж три опоненти.

Мотта зрозумів, що потрібні зміни, тож зі старту другого тайму кинув у бій Копмейнерса і Консейсау. Зіркові новачки зразу ж створили момент для Влаховіча. Той довго ухвалював рішення. Замість передачі вирішив пробити у протихід голкіперу, але не влучив у площину.

Регулярно такі ситуації виникати не почали, але Ювентус таки заволодів ініціативою. Де Россі вирішив, що настав час відповісти візаві своїми замінами. Тренер Роми прибрав “крила” атаки. Єдині номінальні вінгери (Соуле і Салемакерс) пішли, а замість них вийшли Дибала і Залевскі. Схема змінилася на 5-3-2 при обороні, на якій зосередилися “вовки”.

По-справжньому вирвати перемогу намагався Юве. Зокрема, Консейсау без сумніву брав гру на себе. Частіше з цього, крім метушні, нічого не виходило. Однак перед паузою на водопій з активності португальця виник момент для Їлдіза. Удар турка захисники встигли заблокувати.

Довбик пішов із поля на 82-й хвилині. Один удар (отой заблокований), 13 дотиків до м’яча, 6 точних передач при восьми спробах, три виграні єдиноборства з п’яти та чотири втрати володіння, два фоли заробив, двічі сфолив сам. Отаким виявилася гра українця мовою чисел. Завтра італійські ЗМІ знову напишуть, що він розчинився на полі.

Зрештою, а хто – ні? У другому таймі небезпечні підходи (не моменти) можна порахувати на пальцях однієї руки. Рома до 90-ї хвилини була взагалі без ударів, лише спроба відчаю від Анхеліньо зіпсувала нульову статистику. Ювентус же, втративши надію вирвати перемогу, догравав матч у традиціях Аллегрі – головною місією було не пропустити. Ударів в рамку воріт після перерви глядачі так і не побачили. Про які голи вже говорити. Тож дискусія, яка ж насправді сила Ювентуса, знову відкрита. Рома цю нічию буде сприймати як позитив.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago