АПЛ. Ліверпуль розгромив МЮ на Олд Траффорд

Ліверпуль у рамках 3-го туру АПЛ 2024/25 переміг Манчестер Юнайтед (3:0).

Ліверпуль під керівництвом Арне Слота видав непоганий старт АПЛ, прибивши Іпсвіч і Брентфорд, однак цього для перших висновків було замало. Їх можна було робити тільки після справді великого матчу. Зустріч з МЮ на Олд Траффорд поки що підпадає під це поняття, попри всі старання Еріка Тен Хага.

Наставник “дияволів” залишив Магуайра в резерві, випустивши в центрі оборони Де Лігта – таким чином, Маттейс дебютував в основі манкуніанців. Нарешті у старті вийшов і Зіркзеє, чому сприяла травма Маунта у попередньому турі. В запас присів Діалло, поступившись місцем Гарначо. Арне Слот, своєю чергою, взагалі не зробив замін у порівнянні з основною на попередній матч.

На жаль для фанів МЮ, перший тайм їхня команда повністю провалила. Команда завдала всього два удари по воротах – і тільки один можна назвати небезпечним.Швидка атака господарів на 40-й хвилині завершилась прострілом з правого флангу, однак м’яч вибили на Мазрауї. Той пробив з лінії штрафного, прошивши Ван Дейка, однак Аліссон парирував.

До того часу “дияволи” вже горіли в рахунку. Його на 35-й хвилині відкрив Луїс Діас, якому асистував Салах, от тільки в протокол слід занести й Каземіро. Саме бразилець виконав обрізку в центрі поля, подарувавши м’яч Грвенберху, а Раян одразу ж розігнав контратаку з передачею на правий край. Мо виконав навіс на дальню стійку, а Діас у шикарному стрибку замкнув головою. 1:0!

Це був не перший гол Ліверпуля. Ще на 7-й хвилині ворота Онана вразив Алексадер-Арнольд, який замкнув простріл Діаса (контрвипад теж розігнав Гравенберх). Далот вибив м’яч зі “стрічки”, однак сфера перетнула її у польоті. Втім, у цій же атаці в офсайді перебував Салах, тож рахунок не змінився.

Між вищезгаданими епіздами команди й поворотах били зрідка. Ліверпуль все ж контролював гру на всіх етапах, однак ситуація для МЮ не здавалася катастрофічною. І тут у справу знову втрутився Каземіро – на 42-й хвилині Діас відібрав у нього м’яч і запустив контратаку, віддавши пас Салаху. Мо, своєю чергою, прострілив на 11 метрів, куди встиг добігти Діас. Луїс ефектним ударом поцілив під праву стійку. 0:2!

Саме з цим рахунком команди відправились на перерву. Соцмережі реготали з Каземіро, а Ерік Тен Хаг взагалі вирішив замінити зіркового опорника. Замість бразильця другий тайм розпочав 20-річний дебютант Кольєр. На 52-й хвилині він навіть міг відродити інтригу в протистоянні, відгукнувшись на закидання Майну й головою скинувши м’яч під удар Зіркзеє. Форвард метрів з 12-ти бахнув у дальній кут, однак Аліссон виручив.

Покарання за марнотратство виявилось болючим. На 56-й хвилині Маккалістер відібрав м’яч у Майну й одразу ж запустив контратаку. Ліверпуль моментально вискочив 4-в-2 – Собослай покотив на правий край карного майданчика, а Салах у дотик поцілив під ближню стійку. 0:3!

За декілька хвилин після цього єгиптянин міг забити ще два голи, скориставшись грубими помилками захисників МЮ, однак йому трішечки бракувало точності. Декілька моментів мерсисайдці організували вже на останніх хвилинах – теж безуспішно. МЮ ж спробував повернутись у гру й навіть міг забивати на 78-й хвилині, коли Зіркзеє замикав крос Рашфорда на дальню – втім, удар у падінні метрів з чотирьох пройшов повз ворота!

Чогось цікавішого організувати не вдалося. Зрештою, фінальний свисток Ентоні Робінсона зафіксував розгромну перемогу Ліверпуля на Олд Траффорд. Арне Слот став першим з 2007 року тренером, якому вдалося перемогти у перших трьох турах АПЛ поспіль без пропущених м’ячів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago