Categories: Друга ліга

Дмитро Шастал: Для мене важливо отримувати ігрову практику в Поліссі-2

У 3-му турі Другої ліги 2024/25 Героэм туру визнаний півзахисник Полісся-2 Дмитро Шастал.

Свого часу Шастал уже грав у змаганнях ПФЛ, а найбільше проявив себе в друголіговій Енергії (Нова Каховка), звідки напряму був запрошений у клуб Прем’єр-ліги. Виступи за ФК Олександрія та Полісся привернули увагу до Дмитра, тож тепер його повернення в Другу лігу заради ігрової практики сприймається вже зовсім інакше – як гравця, запрошеного на підмогу з першої клубної команди.

Відрадно, що Шастал виправдовує такий статус. У принциповому для резервного складу Полісся матчі з Рухом-2 він причетний буквально до кожного із взяттів воріт. Герой третього туру Другої ліги Дмитро Шастал в інтерв’ю пресслужбы ПФЛ розповів про свою роль в Поліссі-2, а також про філософію тренера. Нагадаємо, досвідчений хавбек відзначився дублем у матчі з Рухом-2 (4:2).

– Останній раз, коли таке зі мною відбувалося в Другій лізі, то хронологія подій була трохи іншою: в тебе спочатку брали інтервʼю і ти розумів що тебе відзначили, і вже чекав на цю новину, – зізнався гравець. – Зараз трохи по-іншому, тому, коли партнери розповіли мені про відзнаку, то думав, що підколюють. Безумовно, кожному футболісту приємно коли його відзначають.

– Ви вже маєте суттєвий досвід виступів на найвищому рівні, але цього сезону крім більшу частину часу доводить грати в Другій лізі. Наскільки для вас морально було складно сприйняти той факт, що поки мало часу будете отримувати в елітному дивізіоні?

– Це нормальна практика. Будь який футболіст поставиться до цього з розумінням. Бачу позитив в цьому, адже є можливість отримувати ігрову практику в офіційних іграх, а не під час тренувань чи спарингів.

– В Другій лізі ви зіграли 139 хвилин і забили три м’ячі. Як оціните рівень третього за рангом дивізіону в українському футболі? Можливо, щось приємно здивувало чи розчарувало?

– Друга ліга завжди відрізнялась своїм антуражем і він нікуди не зник. У такого футболу є свої поціновувачі, і я сподіваюсь їхня кількість буде збільшуватись, адже іноді матчі тут бувають дуже видовищними.

– Наскільки співпадають вимоги тренерського штабу першої команди і Полісся-2?

– Думаю, що вимоги всюди однакові. Було б дивним, якби команди однієї структури сповідували різний футбол.

– Можливо, до вас підходять молоді футболісти з команди і про щось запитують? У чому насамперед полягає ваша роль у команді?

– Найголовніша ціль другої команди – це індивідуальний розвиток кожного футболіста. Поки що не відчуваю себе в ролі «батька» на футбольному полі серед цих хлопців. Вони самі чудово справляються зі своїми задачами, тому мені треба їм не заважати.

Я не візьмусь оцінювати, хто краще, а хто гірше розуміє вимоги тренера. Скажу, що вимоги зрозумілі, а головне – резонні. Тому з цим у хлопців проблем нема.

– Два тури поспіль Полісся-2 перемагає. Можна сказати, що поступово починаєте краще розуміти вимоги тренерського штабу? Яка футбольна філософія у Шіля Гаумана?

– Такий футбол мені імпонує. Він одночасно простий і складний. Усе дуже легко пояснюється, у всього є причини і наслідки. Хотів би, щоб в Україні розвивався такий підхід.

– У матчі з Рухом-2 ви відзначилися дублем і віддали результативну передачу. Гол через себе один із найбільш ефектний у вашій професіональній кар’єрі?

– Гол дійсно вийшов непоганим. Було б ще трохи більше глядачів на трибунах, думаю, це б додало видовищності. Скаржитися не буду, адже вийшов дійсно крутий гол.

– Як оціните рівень конкуренції у Другій лізі? Напевно, прохідних суперників тут немає?

– Мені здається, по двох суперниках, проти яких грав, складно оцінювати увесь чемпіонат. Думаю великої різниці між командами нема, тому і прохідними ніхто нікого не збирається називати.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago