Юрій Калитвинцев – про Арсенія Батагова: Вважаю його дуже якісним футболістом

Захисник “Зорі” Арсеній Батагов цього літа перейшов до турецького “Трабзонспора”. Відомий тренер Юрій Калитвинцев, який встиг пограти за “Трабзонспор”, прокоментував рішення захисника перейти до турецької команди.

Юрію Миколайовичу, які фактори насамперед могли сприяти переходу Батагова із “Зорі” в “Трабзонспор”?

Напевно, зіграв роль фактор того, що на сьогоднішній день “Зорі” треба заробляти і прийшла гарна фінансова пропозиція щодо трансферу Батагова, тому клуб прийняв таке рішення. Фактор, яким міг керуватися Батагов, – це зростання його там як футболіста. Час покаже, що в нього в результаті вийде, але я скажу, що чемпіонат там дуже конкурентоспроможний. І те, що він там не деградуватиме, це точно.

На Вашу думку, наскільки наразі чемпіонат Туреччини сильніший за УПЛ?

Я думаю, що сильніший навіть у тому, що у Туреччині футбол – це релігія: повні стадіони, газони хорошого стану. Від матчу до матчу, як і в Англії, як і в Італії, дуже великий інтерес до футболу. Гравець практично живе щодня футболом і в тій атмосфері, яка не дає розслабитись ні на секунду – і у цьому і є сила чемпіонату. А також є багато конкурентоспроможних команд – “Фенербахче”, “Галатасарай”, “Бешикташ”.

Як Ви вважаєте, чи мали б гранди нашого футболу – “Динамо” та “Шахтар” поборотися за підписання Батагова?

Так, бо я вважаю його дуже якісним футболістом. Я впевнений, що на Батагова попит був, але керівництво “Динамо” та “Шахтаря” вирішило піти іншим шляхом і не купляти футболіста.

На Вашу думку, чи могло керівництво цих клубів відмовитись від підписання футболіста через ціну, яку просила за нього “Зоря”?

З точки зору вболівальника, я б відповідь “Зорі” озвучив простою фразою: “А навіщо нам посилювати склад своїх конкурентів?”

Батагова протягом кар’єри можна було побачити на позиції опорного півзахисника, центрального і навіть флангового захисника. Ви в “Поліссі” довірили йому роль в обороні, і саме в ній він проявив себе в “Зорі”. На Вашу думку, на якій позиції Арсеній реалізує себе найкраще?

Він грав центрального півзахисника у “Дніпрі”, коли ще був молодим, і це було вимушено. Він може грати там, але це не зовсім його позиція. На мою думку, найбільше він приносить користь саме як центральний лівий захисник.

Чим Батагов вирізняється поміж інших гравців та які в нього є сильні сторони?

У нас дефіцит футболістів такого віку на позицію центрального лівого захисника з робочою лівою ногою, тим паче з настільки прекрасним першим пасом.

На позиції Батагова виступає у “Трабзонспорі” легенда “Атлетіко” Стефан Савич. Там також є досвідчені екс-гравці “Аякса” та “Болоньї” – Стефано Денсвіл і Райян Банія. Як вважаєте, чи здатен буде Арсеній виграти місце у стартовому складі?

Буде важко, однак він тільки зростатиме в конкурентних умовах, де його прізвище на даний момент нічого не означає. Батагов доводитиме свої футбольні якості через тренувальний процес. Дійсно, може бути дуже тяжко, оскільки в нього сильні конкуренти з великим досвідом, але я впевнений, що це принесе виключно користь для Арсенія. Купуючи гравця, керівництво розуміє, що вони дивляться не тільки на сьогоднішній день, але й на перспективи футболіста в майбутньому.

Нагадаємо, після переходу Батагов був у запасі “трабзонців” на єврокубкові матчі, але в сьогоднішній грі проти “Еюпспора” українець може вийти в старті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago