АПЛ. Арсенал Зінченка у меншості зіграв внічию з Брайтоном

“Арсенал” та “Брайтон” зіграли в межах 3-го туру АПЛ. Олександр Зінченко розпочав цей матч на лаві для запасних. Українець вдруге поспіль не потрапив до стартового складу.

АПЛ, 3-й тур.

Арсенал – Брайтон 1 : 1.

1 – 0. Хаверц – 38.

1 – 1. Жоау Педро – 58.

Вил: Райс (Арсенал) – 49хв друга жовта картка.

Брайтон шокував у минулому турі, вирвавши перемогу над Манчестер Юнайтед, а Арсенал впевнено переміг Астон Віллу. Обидві команди підходили до гри в статусі лідерів АПЛ, нехай і лише після 2 турів. Мікель Артета залишив Олександра Зінченка в запасі, довірившись Юрр’єну Тімберу.

На початку гри моментів особливо не виникало, “каноніри” трохи більше володіли м’ячем. Вже на 17-й хвилині відбулась перша заміна – Джеймса Мілнера замінив Ясін Аярі. Арсенал так само міг втратити Едегора, але той зміг продовжити гру. Наприкінці першого тайму лондонці повели в рахунку: Сака встиг випередити захисника та віддав “черпачком” на Хаверца, а німець елегантно перекинув воротаря – 1:0! Троссар непогано пробив, змістившись з лівого краю штрафного – Вербрюгген забрав м’яч до рук.

А от початок другого тайму став кошмаром для підопічних Артети. Спочатку команду підвів Деклан Райс, який заробив дві жовті за лічені секунди. Спершу англієць грубо зіграв проти Велтмана, а потім ледь помітним рухом відкинув м’яч, через що нідерландець зарядив йому по ногах, намагаючись влучити по снаряду. Арбітр це все зафіксував, тож “каноніри” залишились у меншості.

На 58-й хвилині Брайтон зрівняв рахунок. Данк віддав прекрасну розрізну передачу через усе поле на Мінте, який вискочив віч-на-віч з Раєю, але не переграв іспанця. М’яч відскочив до Жоау Педру, який розстріляв фактично порожні ворота.

Після цього почалась гра на зустрічних курсах, у якій Арсенал мав трохи кращі моменти. Так, Хаверц не реалізував вихід віч-на-віч, а Сака замикав простріл від Кая, але прямо у Вербрюггена. Брайтон також активно йшов у атаку, користуючись чисельною перевагою. Зінченко вийшов на поле на 80-й хвилині, замінивши Тімбера, який отримав травму. З-під українця другий м’яч міг забити Жоау Педру – Олександр пропустив форварда, який замикав навіс з флангу, але Габріел зумів вибити м’яч на кутовий.

В підсумку, гра так і завершилась з рахунком 1:1. Брайтон та Арсенал набрали по 7 очок, тимчасово очоливши турнірну таблицю.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago