Categories: Єврокубки

Зальцбург – Динамо. Огляд післяматчевої австрійської преси

Черговий достойний матч від команди Олександра Шовковського не приніс бажаного результату і в підсумку киянам доведеться проводити євроосінь у Лізі Європи.

Втім чи варто їм картати себе за те, що вони не змогли оформити якийсь неймовірний камбек після поразки 2:0 у першому матчі? Навряд чи, адже сам факт того, що вони спробували і дійсно показали зуби, вже може бодай злегка втішити українського вболівальника.

Суперник був трохи вищий за класом, але не вищий за бажанням та старанням. Втім сьогодні “Зальцбург” взяв саме класом, зігравши спокійну для себе нічию, яка забезпечила їм вихід до основного етапу Ліги Чемпіонів. Принаймні ми бачимо цей прохід саме таким, а як його бачать наші австрійські колеги, які робили свої звіти про цю гру? Зараз розберемось!

“Нічия з київським Динамо виводить Зальцбург до головного єврокубку”, — з таким заголовком вийшло видання Liga Portal. У своєму матеріалі вони поділились радістю від того, що одразу дві австрійські команди гратимуть у Лізі Чемпіонів: “Зальцбург” приєднався до “Штурму”. Втім вони визнають, що все пройшло не так контрольовано, як того хотілось: “У киян було більше шансів у першому таймі. Гра розпочалась енергійно, особливо з боку українських гостей, Динамо розпочало потужно і створило одразу кілька моментів на перших хвилинах, особливо пригадується епізод на 8-й хвилині після кутового, коли Яніс Бласвіч відбив удар від Андрія Ярмоленка, втім відкрили рахунок саме господарі”.

“Проте Динамо не збавило темпи після того, як неочікувано пропустило гол і вже через 17 хвилин вони заслужено зрівняли рахунок: удар від Ваната не залишив жодних шансів Бласвічу”, — відзначають автори звіту. “Більше того, кияни залишились такими ж гострими і в другому таймі, від чого гра не переставала захоплювати. І чим ближче був фінальний свисток, тим більше тремтіли ноги у гравців Зальцбургу, знову кілька гарних моментів у Динамо, зокрема у Шапаренка, але рахунок вдалось втримати і забезпечити собі підсумкову перемогу”.

Журналісти видання Sport.at були у захваті від того, що вперше в історії дві австрійські команди будуть брати участь у основній фазі Ліги Чемпіонів. “Якщо Штурм все собі забезпечив ще в минулому сезоні, то бикам довелось тремтіти перед 23-тисячною публікою, незважаючи на перемогу у першому матчі проти Динамо з рахунком 2:0”.

Автор відзначає, що команда Шовковського чудово розпочала гру і змусила занервувати суперників: “У перші 10 хвилин на полі була лише одна команда, яка продовжує страждати від війни у своїй країні, вони не відчували пресингу суперника, вони просто летіли, але молодий колектив Зальцубргу знову показав свою ефективність у найпотрібніший момент”. Також у матеріалі визнали, що прохід далі за рахунком вийшов дуже впевненим, але якщо говорити саме про зміст гри, то питань залишається куди більше.

“Дагім виводить Зальцбург до Ліги Чемпіонів”, — ось такий заголовок був у статті на сайті Laola1. Гру київського “Динамо” вони активно хвалили і охарактеризували її як “мужню, атакувальну та з агресивним пресингом”. Проте ефективність своєї улюбленої команди вони також виділили і в підсумку назвали цей прохід справедливим, незважаючи на всі старання українського колективу.

“Важливо було пережити цей перший тайм і витримати боротьбу у другому”, — це цитата з матеріалу видання Nachrichten. Там також визнали те, наскільки сильно виглядала українська команда, але відзначили ключову різницю сьогодні: “Одна команда була відданою і надзвичайно старанною, а інша — банально ефективнішою та майстернішою”. У підсумку вони побачили в цій нічиїй перемогу на класі.

Звісно, приємно, коли навіть суперники визнають силу українського клубу і з повагою ставляться до нашої команди після такого виступу. Втім було б куди приємніше, якщо ми побачили команду Олександра Шовковського в основному етапі Ліги Чемпіонів. Австрія матиме одразу двох представників цього року, з чим ми їх і вітаємо. Можливо, наступного року й Україні вдасться повторити подібне.

Максимович Назар

Recent Posts

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

5 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

7 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

9 хв. ago

Динамо розпродало всі доступні для продажу квитки на матч з Рухом

Київське «Динамо» повідомило про те, що припинено продаж квитків на домашній матч команди в 7-му…

13 хв. ago

Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги чемпіонів

Вінгер Рахім Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги…

16 хв. ago

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 години ago