АПЛ. Астон Вілла поступилась Арсеналу – Зінченко залишився на лаві запасних

Український захисник “Арсенала” Олександр Зінченко не увійшов до стартової одинадцятки команди на матч проти “Астон Вілли”. Це гра 2-го туру АПЛ.

АПЛ, 2-й тур.

Астон Вілла – Арсенал 0 : 2.

0 – 1. Троссард – 68.

0 – 2. Парті – 77.

Олександр Зінченко у попередньому турі вийшов у основі, непогано зігравши з Вулверхемптоном. Втім, на поєдинок з Астон Віллою українця притримали – замість нього з’явився Тімбер. Юрр’єн вийшов у основі першої команди Арсенала в офіційному матчі вперше з 12 серпня 2023 року, однак наш земляк не дуже тішився за колегу. Сашка давно не бачили з настільки незадоволеним обличчям на банці.

Забігаючи наперед скажемо, що Тімбер не зумів проявити своїх найкращих якостей. Він теж зміщувався в центр і намагався роздавати передачі, але його вплив у атаці виявився мізерним. У обороні нідерландець виглядав переконливіше, хоча чимось неймовірним Юрр’єн теж не запам’ятався.

Перший тайм виявився непростим для перегляду. Унаї Емері прогнозовано припаркував “автобус”, впевнено стримуючи Арсенал в низькому блоці. Моментів біля воріт бірмінгемців виникало дуже мало. У перші 45 хвилин пригадуються тільки лонгшот Парті (над поперечкою) та комбінація Едегора й Сака на куті штрафного – Букайо завершив її пострілом у дальній нижній. Мартінес врятував Віллу!

Господарі час від часу відповідали контратаками. Щоправда, перший момент вони створили із пресингу – Габріел втратив м’яч під тиском Бейлі, а Роджерс підхопив і покотив його повз Салібу в центр штрафного. Воткінс пробивав з 11-ти метрів у протихід Райї, але не влучив у ворота!

Також Роджерсу вдався класний прохід метрів на 15-20, який завершився прострілом з лівого краю карного майданчика. Було небезпечно, але все варіанти для передачі виявились накритими, а Райя у красивому стрибку перехопив м’яч. Зрештою, відпочивати футболісти відправились за нулів на табло.

На початку другого тайму гра пішла веселіше. Команди в якусь мить почали відповідати атакою на атаку. На 55-й хвилині такий футбол мав завершуватись голом у ворота Арсенала – Онана пробив з лінії штрафного, а м’яч рикошетом від Габріела полетів за комір голкіперу. Лондонців врятувала поперечка, а при добиванні Райя виконав фантастичний сейв!

“Каноніри” відповіли на 64-й хвилині розрізним пасом Едегора. Сака завдяки ньому вийшов сам на сам з Мартінесом, але замість удару вирішив Дібу. Чемпіон світу такої помилки не пробачив. Астон Вілла одразу ж огризнулась стандартом з подачею на дальню стійку – там Конса спокійно пробив з правої (чи виконав простріл). Сфера пройшла поруч з каркасом!

Зрештою, ці розміни завершились голом Арсенала на 67-й хвилині. Спрцювала заміна Мікеля Артети: Троссар вийшов замість Мартінеллі, а вже за дві хвилини замкнув простріл від Сака – 0:1! Розрізний пас на Букайо, до речі, знову віддавав Едегор, а ще в цій атаці важливе значення відіграв Парті.

Пропущений гол вибив Астон Вілли з колії. Арсенал же відчув впевненість, конвертувавши її у другий гол. Троссар відкрився під класне закидання Габріела по лівому флангу, після чого виконав простріл. Ніхто його не перехопив, однак Сака підібрав м’яч на протилежному краю – і скинув на півколо під удар Парті. Томас же вирішив пробити, поціливши у правий нижній. 0:2!

Результат у цій зустрічі було зроблено, однак Зінчена на поле так і не випустили. Замість нього 15 хвилин отримав Калафйорі. Як і Тімбер, італієць нічим не запам’ятався, тож вішати носа не слід. Олександр отримає вдосталь шансів. Арсенал же відсвяткував перемогу, помстившись бірмінгемцям за фатальну поразку в Лондоні навесні.

Максимович Назар

Recent Posts

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

7 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

2 години ago