Categories: УПЛ

Бені Макуана: Зараз, можливо, я готовий на 80 відсотків

Нападник “Полісся” Бені Макуана оцінив свій фізичний стан після тривалої травми та розповів про підготовку до матчу проти “Оболоні” в рамках 4-го туру УПЛ.

– Розкажи про тижневий тренувальний цикл напередодні матчу з “Оболонню”.

– Перед початком циклу було два вихідних дні, тому було вдосталь часу на відновлення. Ми ударно розпочали цей тиждень та плідно провели його з точки зору ігрових моментів, тактичних моментів та швидкісно-силової роботи. Було пророблено гарну роботу, вважаю, ми маємо вийти на поле та зробити те що маємо. Ніхто не сумнівається в тому, що ми маємо брати 3 очки та перемогу.

– Вболівальники постійно переживають за твій стан, адже ти не так давно відновився. Наскільки відсотків оцінив би свою готовність?

– Хочу запевнити фанів, що зараз моя участь в іграх проходить без ризиків. Мені потрібен час, бо я не встиг пройти увесь цикл передсезонної підготовки разом з командою. Я приїхав та почав працювати трохи пізніше, я не грав в контрольних матчах, тому зараз мені важливо відчути ігровий ритм. Поки маю небагато часу в кожній грі та від матчу до матчу кількість часу зростає. Зараз, можливо, я на 80 відсотків готовий, але я довіряю нашому медичному штабу, а процес йде як і має йти. Поки я не готовий грати в стартовому складі, сподіваюсь, що згодом я зможу довести тренерському штабові, що можу грати в старті.

– Нічия в матчі з “Інгульцем” додатково мотивує?

– Ми винесли хороший урок з тієї гри. Звісно, результат вийшов не таким, якого всі очікували. Але 1 очко – це краще, ніж нічого. Та гра вже в минулому, а зараз найкраще рішення – сконцентруватися на грі з “Оболонню”. Вважаю, що інформація, яку ми отримали від тренерського штабу після минулого матчу є дуже корисною, а результат найближчого поєдинку буде кращим.

– Бені, ти вже грав проти “Оболоні”, яку характеристику можеш дати суперникові?

– Для себе я вирішив, що не буду розділяти команди в УПЛ на провідних та середнячків. Рівень в чемпіонаті України такий, що окрім “Шахтаря” та “Динамо”, які є лідерами, всі колективи демонструють однаково хороший рівень техніко-тактичної грамотності та мають гарні фізичні якості. За жодних обставин не треба думати, що це команда з нижньої частини таблиці, тільки показавши максимум ми зможемо взяти 3 очки.

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

51 секунда ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

6 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

6 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

9 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

10 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

28 хв. ago