Categories: Єврокубки

Кривбас – Бетіс. Огляд післяматчевої іспанської преси

Дива не сталось. Таким чином можна охарактеризувати поразку команди Юрія Вернидуба у першому матчі кваліфікації до Ліги Конференцій проти іспанського “Бетісу”.

Напередодні українські вболівальники хотіли вірити в диво, адже об’єктивна різниця у класі між двома командами була очевидно. Втім дива ми так і не побачили. Натомість — цілком прогнозований матч під контролем “Бетісу” з підсумковою перемогою.

Можливо, іспанські журналісти знайшли щось у цьому матчі цікавого, на що ми і не звернули уваги, адже вони дивились на нього під іншим кутом, під іншим ракурсом. Поглянемо, що там у них.

“Це був монолог команди Пеллеґріні”, — таким чином цю зустріч описав автор статті на сайті видання Marca. Також автор виділяє наскільки точно та швидко грали футболісти “Бетісу”, хоча був момент, коли іспанцям довелось попрацювати і позаду: “Після переляку від пропущеного голу, українці скоріше серцем та бажанням, ніж свідомими ідеями, змусили викластись Дієґо Льоренте, який вибивав верхові м’ячі та летів у підкати для того, щоб нічого не загрожувало воротам Руї Сілви. Але то був лиш миттєвий міраж, адже невдовзі гравці Бетісу знову збільшили свій тиск”.

“У другому таймі здалось, що українці можуть нарешті повноцінно повернутись у гру, але тільки-но вони почали залишати простір позаду, Бетіс ним скористався”. Також у статті Marca дуже хотіли побачити фінальний штрих — гол зі штрафного від Марка Роки, втім Кліщук витягнув той постріл і забрав в іспанців таке задоволення.

Видання Mundo Deportivo у своєму матеріалі зазначило, що путівка до групового етапу Ліги Конференцій практично уже в кишені. “Зелено-білі заволоділи ініціативою у цьому матчі з перших хвилин і просто закрили українців на власному полі. При цьому ворота Руї Сілви були практично недоторканими, адже будь-які натяки на атаки від Кривбасу переривались парою центральних захисників Льоренте-Натан”. Найкращим гравцем матчу вони назвали Набіля Фекіра і спокійно очікують матчу-відповіді з розумінням, що команда повинна проходити далі.

“Бетіс виконує своє домашнє завдання в Кошице”, — з таким заголовком вийшло видання El Pais. У самій статті Рафаель Пінеда (автор матеріалу) зазначає, що між командами дійсно велика різниця у класі: “Звісно, це команди різного рівня. Потрібно відзначити якість Кривбасу як команди, але таланту в цьому колективі в рази менше, ніж у Бетісу. Саме завдяки великій різниці у рівні такого гравця як Родрі та всіх гравців українського клубу, нам вдалось забити ось такий гол”. Підсумовуючи, журналіст зазначив, що матч через тиждень перетворюється на звичайну формальність.

Автор звіту на сайті Relevo взагалі виніс потужну гру Дієґо Льоренте у заголовок, хоча він навіть не відзначався сьогодні. А в основному тексті є цікава фраза: “Бетіс завжди був фаворитом у цій зустрічі, але коли мова йде про єврокубки, то ніколи не знаєш як все повернеться. І так, ще ж є матч-відповідь, втім потрібно відзначити, що перевага у рахунку в два голи майже не залишає шансів українцям”.

Причому там хвалили не стільки атаку, як оборону, яка практично не дозволила команді Вернидуба створити бодай якийсь хороший момент. Зі всіх боків цей виступ від “Бетісу” вони оцінили дуже високо і з оптимізмом дивляться у майбутнє.

Ось такими вийшли підсумки поразки “Кривбасу” і ми, за прикладом наших іспанських колег, також дуже слабко віримо в те, що у протистоянні залишається хоч якась інтрига. Шкода, але це справедливо.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

23 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

26 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

29 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

31 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

35 хв. ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

39 хв. ago