Патрік ван Леувен: Я б хотів розпочати краще, але у нас було всього два дні з командою

Головний тренер “Металіста 1925” Патрік ван Леувен про поразку в кубковій грі з “Вересом” та свої перші дні з командою:

– Я б хотів розпочати краще, але у нас було всього два дні з командою. Ми намагались пояснити нашу структуру гри, розуміли що буде важкий матч. Бо важко швидко перейти на іншу модель побудови гри, зрозуміло, що будуть помилки. Звичайно, я не очікував, що вже до десятої хвилини ми будемо поступатися із різницею у два м’ячі. У перерві я казав гравцям, що ви створили декілька нагод, будуть моменти і в другому таймі, не хвилюйтесь, грайте спокійно і ми зможемо змінити рахунок. Розпочали непогано, створили декілька моментів, а в суперників і моментів було не так багато, але вони майже всі їх зуміли використати. Проте третій гол все вирішив. Плюс видно, що гравцям важко в фізичному плані. У нас зараз буде павза, буде час плідно попрацювати і підійти готовими до наступної гри чемпіонату.

– Ви тільки пару днів з командою, але і до цього результати були не надто вдалі. На вашу думку у чому причина? Гравці то зібрані якісні?

– Я деяких гравців знав і до цього, з більшістю тільки знайомлюсь. Я впевнений – успіх до нас прийде. Вони показують певний рівень, але футболісти зараз дуже не стабільні, це як через фізичний стан, так і через ментальний стан. Це нам треба змінити, щоб вони почали в себе вірити після серії невдач. Сьогодні всі голи – це наші помилки, по грі суперник не був сильніше за нас, окрім моментів з голами, ми майже не дали “Вересу” нічого створити. Зараз зробимо аналіз матчу, уважно розберемо наші помилки у захисті, та в інших частинах поля.

– Сьогодні Володмир Салюк вийшов на позиції опорного півзахисника. Чиє це рішення, адже він ніколи не грав на цій позиції?

– Це моє рішення, я добре знаю манеру гри Салюка і що всі звикли його бачити у центрі захисту, а ще що він любить і вміє працювати вперед. Ми сьогодні заявили Снурніцина, я розраховував, що трійка Імереков-Снурніцин та Салюк попереду, вони закриють атакувальних гравців “Вереса”. На сьогодні я не бачив сильного гравця в опорну зону, є молоді хлопці із другої команди. Будемо працювати.

– Як вам гра Салюка у новому амплуа?

– Він старається, хоче приносити користь команді. Але він ще повністю фізично не готовий, плюс нова позиція, ще немає автоматизму у діях. Будемо над цим працювати.

Пресслужба “М1925”

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago