Categories: Друга ліга

Ія Андрущак: Вимагаю у футболістів Ворскли-2 перемоги у кожному матчі

Старша тренерка полтавської Ворскли-2 Ія Андрущак розповіла про створення команди, а також про цілі та завдання.

Формування команди

– Перш за все, у нас є юнацька команда Ворскла (U-19). По факту у нашій структурі є перша команда, склад U-19 і Ворскла-2 – це команда, яка буде брати участь у третіх змаганнях. До неї увійдуть ті футболісти, хто має менше ігрової практики у першій команді, а також сильніші із U-19 матимуть можливість проявити себе в змаганнях Другої ліги, де вже швидкості інші, ніж у U-19, та й у цій лізі більше досвідчених футболістів.

Цілі та завдання

– У кожному матчі гравці Ворскли-2 прагнутимуть до перемоги, адже це їм потрібно для психології у подальшому розвитку, як футболістів уже команди УПЛ. Якихось конкретних турнірних завдань в нас немає, але я вимагаю перемагати у кожному матчі та демонструвати якісну гру, а якщо ми будемо забивати ще й гарні голи, то це взагалі буде чудово.

Літнє міжсезоння

– Ворскла-2 провела непогані спаринги. Перший – із першоліговим Тростянцем (1:4), далі грала з ЛНЗ (U-19) – 1:1, друголіговим Гірником-Спорт (1:3). Кожний спаринг проводився на різних етапах. Перший був під великим навантаженням, у другому спарингу з ЛНЗ (U-19) наші футболісти вже були більш наближені до ігрового тонусу. У матчі із Гірником-Спорт (1:3) мені сподобався перший тайм, як фізичною, так й ігровою складовою. У складі Ворскли-2 є представники місцевих футбольних шкіл. У нас юні гравці, адже ми працюємо на перспективу.

Перспективні гравці

– У мене не так багато досвіду, щоб стверджувати, хто з них стане наступним Андрієм Шевченком чи ще кимось. Але є багато талановитих хлопців із високим футбольним інтелектом. Є трудяги, роботяги, які не через якийсь талант, а через свою щоденну працю зростають у майстерності і на якомусь етапі невідомо, хто вистрелить – чи талановитий, чи роботяга. Всі плюс-мінус однакові. В кожного є якісь свої сильні сторони, які ми намагаємось розвивати.

У нас у команді багато хлопців, які прийшли саме в 2022 році. Це юнаки з Херсона, Мелітополя, Луганської області. Їхні агенти просили, щоб ми їх прийняли, адже на їхніх територіях розпочалася війна, деякі з них зараз залишилися.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ukrfootball.ua

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago