Categories: Єврокубки

Динамо – Зальцбург: анонс матчу раунду плей-офф Ліги чемпіонів

Вирішальний раунд кваліфікації ЛЧ
Середа, 21-е серпня Люблін, Польща. “Люблін Арена”
Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)
“Динамо” 22:00 “Зальцбург”
відеотрансляція: MEGOGO

Динамо”: останні новини

“Біло-сині” ще не знали поразок у цьому сезоні. Це стосується і євроарени, і національної першості. Зокрема, розпочали підопічні СаШо свій відбір до головного єврокубка двічі розтрощивши любителів “Братського кубка” – сербський “Партизан” (9:2 – за сумою двох матчів). Особливо, ефектним вийшов перший поєдинок проти “трунарів” – “Динамо” тоді покуражилось на славу та відгрузило команді із Белграда відразу шість м’ячів.

А на минулій стадії кияни проявили характер та у дуже непростому протистоянні дотиснули шотландський “Рейнджерс”. У першій зустрічі (1:1) динамівці впустили перемогу у компенсований час, але у матчі-відповіді успішно зіграли заміни Шовковського (2:0). Так, не без долі певного везіння, однак тут можна застосувати одвічне футбольне правило: “Результат є – гра забудеться”.

Щодо УПЛ, то тут у київської команди теж все більш-менш спокійно. Були певні проблеми на виїзді з рівненським “Вересом” (2:1), проте динамівці все ж здобули три залікові бали, незважаючи на напіврезервний склад. А у минулий вікенд “Динамо” завітало у гості до львівських “Карпат” та пропустило вже на першій хвилині гри. Втім, знову ж таки, навіть враховуючи серйозну ротацію від Шовковського, “Динамо” взяло своє (3:1). Це насправді доводить, що нинішній ростер та версія столичного клубу знає свій ліміт сили та власні можливості.

“Тепер на “Динамо” чекає двобій з автрійським “Зальцбургом”, який за стилістикою максимально схожий на саме “Динамо”. Ставка на вибухові фланги, вертикальний футбол, швидкий перехід з оборони в атаку та висока результативність – ці характеристики можна застосувати до обох колективів. Питання по суті лежить у площині – хто кого “перестріляє” за голами.

“Тримаючи в голові наш перший матч із “Зальцбургом” за вихід до основного етапу Ліги чемпіонів, у грі проти “Карпат” ми провели невелику ротацію складу, дали відпочити окремим гравцям, тим більше, що деякі з них мають невеликі проблеми. Тож у Львові у нас і був експериментальний склад”, – розповів після матчу з “левами” наставник “Динамо”.

До поєдинку з “биками” українці підходять практично у максимальній готовності. Точно не допоможуть у матчах з командою Пепейна Лейндерса Дячук, Шепелєв та Пономаренко. З цього списку за фактом лише 21-річний центрбек регулярно виходить в основі, інші двоє – чисто для ротації.

Сам ж Олександр Шовковський, у своєму традиційному стилі, досить стримано поділився думками на рахунок “Зальцбурга” на передматчевій пресконференції.

“Команда суперника молода, амбітна, грає у швидкісний футбол, намагається диктувати свої умови на футбольному полі. Безумовно, потрібно від усієї їхньої ланки атаки очікувати загострення та бути обережними при організації своєї гри в обороні. Щодо виокремлення когось з футболістів, я цього ніколи не робив і зараз не буду. Скажу лише, що, крім останнього сезону, “РБ Зальцбург” постійно вигравав чемпіонат та брав участь у Лізі чемпіонів. Це говорить про достатньо високий, хороший рівень команди”, – сказав Шовковський.

Орієнтовний склад “Динамо”: Бущан, Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко, Буяльський, Кабаєв, Ярмоленко, Ванат.

Зальцбург”: останні новини

“Зальцбург” взагалі не звик до сита відбіркових матчів, оскільки “бики” вперше за останні 10 років не дорахувались золотих медалей австрійської першості. Посівши підсумкове друге місце у минулій кампанії чемпіонату, керівництво австрійського клубу вирішило змінити наставника. Логічно. 

Поки це все ще сира команда, проте яка як справжній “бик” несеться вперед! За перші три турі чемпіонату Австрії “Зальцбург” розбив “Грацер”, “Блау Вайсс” та ЛАСК, а у національному Кубку познущався над “Дорбірном” – 6:0. Якщо говорити ж про протистояння з “Твенте”, то тут було все далеко не так просто – віце-чемпіон Австрії у напруженій боротьбі “перестріляв” представника Нідерландів з рахунком 5:4.

Загалом, як вже було сказано вище, команда 41-річного нідерландського спеціаліста діє за принципом: “Ви заб’єте нам скільки зможете, а ми вам – скільки захочемо”. Втім, цей “Зальцбург” – це точно не праймова збірна Бразилія. Та й “Динамо” має у своєму складі креативних та результативних гравців. Побачимо все на полі.

“Я жодної секунди не думав про матч з “Динамо”, вся моя увага була зосереджена на ЛАСКу, тому що я повністю поважаю цю команду і те, який футбол вона демонструє. Усі наші футболісти прагнуть успіху. Ми хочемо стати командою, яка зможе обіграти будь-кого, включаючи найкращі команди світу. Цієї мети поки, звичайно, не досягнуто, але ми — божевільні хлопці із Зальцбурга”, – розповів Лейндерс перед матчем проти команди Шовковського.

Орієнтовний склад “Зальцбурга”: Блазвіх, Дедіч, Пьонтковський, Байду, Терзіч, Бідструп, Чергорд, Гурна-Дуат, Кунфоло-Ео, Нене, , Глух.

Динамо” – “Зальцбург”. Особисті зустрічі

Для динамівців та “биків” це буде перше очне протистояння у їх історії. Втім, у свій час “Зальцбург” вже зустрічався у єврокубках з іншими українськими командами. Мова йде про поєдинки з донецьким “Шахтарем” та харківським “Металістом”. Примітно, що в обох парах за підсумками двох матчів сильнішими виявлялись саме наші колективи.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago