Categories: Єврокубки

Михайличенко розповів про шанси Динамо в протистоянні з Зальцбургом

У середу, 21 серпня, у першому матчі плей-оф Ліги чемпіонів київське «Динамо» зустрінеться з австрійським «Зальцбургом».

Це стало можливим завдяки впевненій грі динамівців у попередньому раунді турніру, у двобої із доволі міцним горішком – шотландським «Глазго Рейнджерс». Як відомо, перша зустріч суперників на умовно домашній арені киян у Любліні завершилась внічию, 1:1, а у другій, у Глазго, команда Олександра Шовковського святкувала перемогу 2:0. За цим поєдинком з трибун стадіону «Хемпден Парк» уважно спостерігав колишній гравець київського «Динамо» і «Глазго Рейнджерс» Олексій Михайличенко.

У Глазго він приїхав на запрошення шотландського клубу, у якому успішно виступав впродовж п’яти сезонів – з 1991/92 по 1995/96.

– З «Рейнджерс» мені зателефонували ще після жеребкування, перед першою грою динамівців із «Партизаном», – сказав він в інтерв’ю Sport.ua. – Шотландці були впевнені, що сербів ми пройдемо. Знаючи, що я знаходжусь у Лондоні, вони запросили мене на гру-відповідь «Глазго Рейнджерс» – «Динамо». Я з радістю відгукнувся і поїхав. Дуже шкода, що грали не на рідній арені «Рейнджерс» – «Айброксі», але для нашої команди, мабуть, це було краще. Але на «Айброксі» я все ж побував – за день до гри зустрічався там з українцями, які разом з дітьми зараз знаходяться у Глазго. Поспілкувався, дав їм інтерв’ю.

– З кимось із одноклубників, з якими грали разом у «Глазго Рейнджерс», зустрічалися?
– Ви знаєте, як не дивно, але на матчі я не побачив жодного з них. Інша справа – вболівальники. Незважаючи на те, що я закінчив грати за «Рейнджерс» дуже давно, до мене підходили шотландці старшого віку, які пам’ятають мої виступи. Щоправда, підходили й значно молодші вболівальники, яким, мабуть, розповідали про мене прихильники клубу із стажем. Спілкування з ними та українцями залишили дуже приємні відчуття.

– Що скажете про саме місто?
– У порівнянні з тими роками, коли я там грав, у Глазго дуже багато що змінилось. Як на мене, не в кращий бік. Мені було важко його впізнати.

– Які відчуття були, коли завітали на святая святих шотландського клубу – стадіон «Айброкс»?
– Було приємно ще раз вийти на поле цієї арени. От лише дуже шкода, що я не мав можливості знову відчути ту незабутню атмосферу, до якої я звик у період моїх виступів за «Глазго Рейнджерс». Але повторюся: для «Динамо» це було краще, адже «Хемпден Парк» – це не такий домашній стадіон для «Рейнджерс», як «Айброкс». На клубній арені все близько, немає бігових доріжок. Саме тому було краще.

– Це хоч на якийсь відсоток зіграло на користь української команди…
– Взагалі-то нам не звикати. Так склалося, що через війну усі міжнародні зустрічі українські клуби і збірні проводять на чужому полі. І до цього, мабуть, теж потрохи звикаєш.

– Які враження залишились у вас від матчу «Глазго Рейнджерс» – «Динамо»?
– Дуже нервовий був перший тайм. Всі ми це бачили. Хоча у тому, що гра буде бойова, не могло бути ніяких сумнівів. Але добре, що наші хлопці витримали цей перший тайм, а після перерви, коли відбулося вилучення Жефте, перемога стала справою часу. Ті заміни, які зробив Олександр Шовковський і його тренерський штаб, підсилили гру.

– Виходить, що опинившись на матчі-відповіді, ви виявились фартовим для рідного динамівського клубу?
– А я хіба колись був нефартовим для нього (посміхається)? Я дуже радий, що «Динамо» вдалося здолати «Рейнджерс» і пройти у наступний раунд.

– Які очікування від дуелі динамівців із австрійським «Зальцбургом»?
– Дуже буде важка гра з цим суперником. Але я вірю, що наші хлопці зможуть зробити ще один крок до групового раунду Ліги чемпіонів. Це дуже важливо – і для клубу, і для вболівальників, і для всієї України. Тому бажаємо їм наснаги і щоб вони змогли себе якнайкраще проявити. А нам нехай щастить, бажаю усім Перемоги й миру. Це – на першому місці. Воно є великим бажанням усієї України, Європи і світу. Дуже на це сподіваюсь.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago