Categories: УПЛ

УПЛ. Лівий берег мінімально поступився Шахтарю

Складне випробування очікувало на новачка УПЛ “Лівий Берег”. Кияни на власній арені приймали донецький “Шахтар”, який у минулому турі програв і намагався реабілітуватися за невдачу.

УПЛ, 3-й тур.

Лівий берег Київ – Шахтар Донецьк 0 : 1.

0 – 1. Сікан – 63.

Лівий Берег препаскудно розпочав дебютний сезон в еліті – команда програла два стартові матчі (ЛНЗ та Ворсклі) і вилетіла з Кубка України від Кудрівки. Натомість Шахтар у 1-му турі розніс Ворсклу (5:0) і сенсаційно поступився Поліссю (0:1). Навряд чи в когось були сумніви щодо переможця цього матчу – роздратований поразкою звір у день народження свого вожака (Маріно Пушічу нині виповнилось 53 роки) планував зняти скальп зі свого суперника.

Вже на старті зустрічі Синиця мало не обікрав Франьїча у штрафному Шахтаря, але Різник вчасно вийшов з воріт. “Гірники” у відповідь ледь не забили: після вкидання з-за бокової Сікан скинув на Кевіна і той пробив – прямо в руки Механіву.

На 18-й хвилині Сухоручко отримав передачу у воротарський, обіграв Франьїча і пробив, але м’яч винесли на кутовий. За мить Дударенко вже з іншого флангу навішував у штрафний і знову Конопля виніс за ворота. Подача з корнера ледь не принесла успіх – Банада замкнув головою навіс впритирку зі стійкою.

Лівий Берег добре захищався, будуючи декілька ешелонів оборони, і не давав супернику простору, без якого у “гірників” мало що виходило. На 30-й хвилині Конопля вирізав діагональ у воротарський, Сікан п’ятою в дотик віддав на Судакова, який просто врізався у суперника.

Згодом Криськів зважився на дальній удар – прямо в руки Механіву. Перед самою перервою Сікан дивом не влучив у ворота, замикаючи простріл Судакова з району одинадцятиметрової позначки.

На 50-й хвилині одразу два гравці Шахтаря намагались ефектно замкнути навіс з кутового ударом через себе: спочатку Конопля махнув ногою повз м’яч, впавши немов мішок, а спроба Франьїча була успішнішою, але прямо в руки Механіву.

Судаков заробив небезпечний штрафний на лінії штрафного, однак влучив зі стандарту у голову Сухоручку у стінці. За трохи Шахтар вийшов вперед: затяжна атака завершилась прострілом від Педрінью на дальню стійку, де Сікан випередив Дударенка – Данило забив свій 29 гол у 100-му матчі (і перший у поточному сезоні). VAR довго перевіряв взяття воріт, але залишив рішення головного арбітра в силі.

В середині другого тайму Егіналдо не зумів замкнути простріл, махнувши ногою повз м’яч і зазнавши пошкодження на рівному місці.

На 85-й хвилині Лівий Берег ледь не зрівняв: Сухоручко протягнув м’яч, віддав ліворуч на Дедуха і той закручував під дальню стійку – не вистачило лічених сантиметрів. За мить Сухоручко впав у штрафному “гірників” натякаючи на пенальті, але арбітр виписав гравцю “гірчичник” за симуляцію.

Перемога принесла Шахтарю 6 очок і підняла на другу сходинку турнірної таблиці УПЛ, Лівий Берег без очок залишається останнім.

Максимович Назар

Recent Posts

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

45 секунд ago

Гвардіола – про Арсенал: З кожним сезоном вони стають ще сильнішими

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола поділився очікуваннями від матчу п’ятого туру Англійської Прем'єр-ліги проти…

34 хв. ago

Ван Леувен: Думаю, Кудрівка створить Металісту-1925 труднощі

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен розповів, як його команда готується до матчу проти Кудрівки.…

37 хв. ago

Арне Слот: Перемога над Міланом – гарний перший крок на шляху до мети Ліверпуля

Наставник Ліверпуля Арне Слот очікує, що перемога над Міланом у Лізі чемпіонів позитивно позначиться на…

40 хв. ago

Матвієнко – в команді тижня ЛЧ за версією УЄФА

УЄФА представила символічну збірну за підсумками 1-го туру загального етапу Ліги чемпіонів. Читати далі

51 хв. ago

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

1 годину ago