Серія А. Мілан Фонсеки відігрався з 0:2 після 89 хвилини

Відбулися чергові матчі 1-го туру Серії А 2024/25.

Серія А, 1 тур

Мілан – Торіно – 2:2

Голи: Мората, 89, Окафор, 90+4 – Чау, 30 (авт), Сапата, 68

Паулу Фонсека на свій дебют за Мілан вибрав стартовий склад без жодного новачка. Найбільшою несподіванкою став лівий фланг оборони – навіть не те, що там не було Тео, а те, що тренер перемістив туди Салемакерса. Торіно теж із новим тренером, але стабільною командою, в основі з’явився лише один новачок – Сауль Коко. Гвінеєць зі старту класно зіграв і в обороні, і під час побудови атаки.

Втім, відкривати рахунок мав саме Мілан. Після кутового удар Чау на лінії воріт заблокував Белланова. Леау випав шанс добити метрів із трьох, і португалець примудрився відправити м’яч значно вище воріт. У туринців очікувано активним був Сапата, який змусив Меньяна продемонструвати свою майстерність.

За перші пів години моментів було небагато, а от далі – посипалися. Белланова раз за разом розривав фланг Салемакерса. Один із цих моментів і став гольовим. Рауль пробив у дальню стійку, де Чау, намагаючись відвести загрозу, таки запустив м’яч за лінію воріт. Щоб зафіксувати це, арбітрам знадобилася допомога технологій. Ще до перерви повинен був зрівняти Леау. Завдяки своїй швидкості вийшов на побачення голкіпера, але переграти його не зміг.

На старті другого тайму Пулішіч обікрав захисників, прокинув повз Мілінковіча-Савіча і бив уже по порожніх воротах. Кут був дуже гострим, і Крістіан не зміг влучити. У такого початку продовження не було, тож Фонсеці довелося робити заміни, відразу три. На поле вийшов Мората й дуже швидко опинився в епіцентрі подій. Іспанець зумів обманути головного арбітра, але ж є VAR, який встановив, що іспанець симулював і пенальті за це ставити не слід.

Відразу ж Торіно добив господарів Сан-Сіро. Іліч та Лазаро організували момент для Сапати, а оборонці Мілана лише спостерігали, як капітан суперників переправляє м’яч у сітку. Відставання у два голи – це вже дуже серйозно. Та й не поспішали “россонері” щось змінювати. Мората багато метушився. На 81 хвилині забив із офсайду, а на 89-й – вже легально, підставивши ногу під удар Рейндерса. Далі був якийсь цирк із висмикуванням м’яча із рук суперника, за що іспанець заслужено отримав попередження.

Арбітр компенсував аж 8 хвилин, тож часу на камбек вистачало. Торіно, вочевидь, занадто сильно повірив у свою перевагу. Центр захисту дуже швидко знову провалився. Ще й банальній ситуації. Після навісу з флангу взагалі ніхто не стежив за Окафором, який у дотик переграв голкіпера. 2:2. І Мілан намагався забити ще, в Тео був момент. Меньян уже навіть в центрі поля почав обігрувати суперників. Однак марно. Нічия.

Максимович Назар

Recent Posts

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

2 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

2 години ago