Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо на виїзді здобуло вольову перемогу над Карпатами

У Львові зіграли центральний матч третього туру УПЛ. Востаннє “Карпати” та “Динамо” в елітному дивізоні зустрічалися ще у жовтні 2019 року.

УПЛ, 3-й тур.

Карпати Львів – Динамо Київ 1 : 3.

1 – 0. Очеретько – 1.

1 – 1. Піхальонок – 23.

1 – 2. Ванат – 58.

1 – 3. Ярмоленко – 90+2-пен.

Обидві команди підійшли до протистояння у доброму гуморі: львів’яни минулого туру УПЛ сенсаційно розгромили міцний Кривбас (3:0), а кияни на тижні у матчі-відповіді 3-го туру кваліфікації здолали шотландський Рейнджерс (2:0) і пройшли у плей-офф Ліги чемпіонів, де зіграють з австрійським Зальцбургом.

Вже на 44-й секунді Карпати вийшли вперед: Підлепенець з правого флангу прострілив на вільного Очеретька і той легко переправив м’яч у сітку. Піхальонок огризнувся дальнім ударом з-за меж штрафного, але м’яч пролетів над поперечиною.

Динамо після пропущеного гола виглядало доволі розгубленим, чим успішно користались Карпати, навантажуючи правий фланг суперника – підопічні Лупашка декілька разів вривались у штрафний, намагаючись повторити комбінацію з першим голом.

Кемкін перервав гострий простріл Вівчаренка, а Очеретько спробував щастя дальнім ударом – неточно. За трохи Піхальонок закручував з правого флангу у дальню дев’ятку – не вистачило зовсім трохи. На 17-й хвилині свою гармату з далекої відстані розрядив Андрієнко, але удар було заблоковано захисником.

В середині тайму Динамо відновило статус-кво: Піхальонок знову зважився на удар з-за меж штрафного з розвороту – рикошет від Бабогло дезорієнтував Кемкіна, який у стрибку так і не дотягнувся до м’яча. За трохи Піхальонок виводив Ваната на побачення з голкіпером Карпат, той вийшов на перехоплення, але у падінні не зумів зафіксувати сферу – на щастя, рефері свиснув офсайд.

Карпати після пропущеного гола підсіли, рідко переходили на половину поля суперника і почали думати виключно про оборону. Показовим був момент на 28-й хвилині: гравець Карпат переводив м’яч на протилежний фланг, а його партнер просто стояв і чекав поки сфера прилетить до нього. Суперник натомість пішов на перехоплення, легко перехопив м’яч у повітрі, протягнув його правим флангом і віддав на Ваната у штрафний. Владислав накрутив 4-х захисників, пробив, удар заблокували, а Андрієвський на добиванні дивом не влучив у порожні ворота. За трохи Невеш поблизу воріт Динамо вирізав діагональ на Костенка, однак Ян, який міг пришвидшитись і наздогнати м’яч, просто зупинився і провів сферу поглядом.

Наприкінці тайму Карпати створили напівмомент в одній зі своїх нечисленних атак: Біловар вибив на кутовий, а “леви” після подачі корнера замкнули у руки Бущану. Динамо мало шанс піти на перерву переважаючи у рахунку, але господарі вистояли і витримали побиття.

Одразу після відпочинку Шапаренко, який вийшов замість Лонвейка, здобув право на дуже небезпечний стандарт на лінії штрафного. Микола, однак, влучив у стінку, а Андрієвський на добиванні знову був неточним.

На 58-й хвилині Динамо вийшло вперед: Піхальонок віддав в центр на Шапаренка, той витягнув на себе Бабогло і вивів правим флангом Ваната на побачення з Кемкіним – Владислав пробив у протихід кіперу. Пропущений гол розбудив львів’ян, які тепер змушені були йти вперед. В середині тайму Стеніо з гострого кута зумів пробити з-під захисника, але Бущан у падінні врятував. Згодом бразилець пробив з далекої відстані – в руки кіперу Динамо.

На 81-й хвилині Устименко отримав закидання за спини захисникам і зрівняв, але арбітр свиснув положення поза грою. Мав шанс забити і Ярмоленко, але після виходу один на один пробив повз ворота. На останній хвилині Андрій знову вийшов на побачення з Кемкіним і заробив пенальті, який сам же і реалізував.

Перемога принесла Динамо 6 очок і підняла на вершину турнірної таблиці УПЛ. Карпати з 4-ма пунктами п’яті.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

10 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

12 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

14 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

17 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

31 хв. ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

41 хв. ago