Categories: УПЛ

УПЛ U19. Лівий берег зазнав нищівної поразки від Шахтаря

У 3-му турі юнацького чемпіонату «Шахтар» U19 на виїзді зіграв з «Лівим Берегом» U19

УПЛ U-19, 3-й тур.

Лівий берег Київ – Шахтар Донецьк  1 : 6.

0 – 1. Тютюнов – 19.

0 – 2. Ібраїма – 25.

0 – 3. Цуканов – 30-пен.

0 – 4. Ломага – 38.

0 – 5. Огарков – 44.

0 – 6. Трифаненко – 59-пен.

1 – 6. Мироненко – 84.

Тренерський штаб «Шахтаря» U19 порівняно з попереднім поєдинком застосував широку ротацію складу. Так, у воротах від перших хвилин грав Кравець, лінію захисту сформували Галонський, Огарков, Костюк і Шелекета, у середній лінії діяли Цуканов, Сметана й Тютюнов, на флангах атаки – Трифаненко і Дабо, центрфорвард – Ломага.

Донеччани одразу взяли м’яч під свій контроль і короткими передачами намагалися знайти прогалини в захисті «лелек». На 6-й хвилині після пресингу «гірників» у центральній частині поля обрізався Рашківський, і Дабо вийшов віч-на-віч з голкіпером, проте вінгер далеко відпустив м’яч, а Дементьєв останньої миті відвів загрозу від воріт. У наступному епізоді після тривалої комбінаційної атаки воротам Сташківа загрожував Тютюнов, який виграв верхову боротьбу й ударом головою пробив над поперечкою. Утім, наступна спроба вразити площину воріт виявилася результативною: на 19-й хвилині Дабо розкішною передачею розрізав дві захисні лінії «лелек» і вивів на побачення Тютюнова, який ударом у лівий нижній кут реалізував гольову нагоду. «Оранжево-чорним» знадобилося небагато часу, аби подвоїти перевагу: Костюк з глибини націленою передачею знайшов вільного Дабо, який обробив м’яч і прокинув його повз голкіпера. «Шахтар» U19 продовжив загрожувати воротам суперника, і на 30-й хвилині Цуканов, прорвавшись до штрафного майданчика, був збитий Запорожаном, за що арбітр справедливо вказав на пенальті: Віктор ударом у правий кут збільшив перевагу донеччан. Наступну результативну атаку розігнав Сметана: Ломага отримав м’яч у напівколі, прокинув його повз опонента, звільнився від опіки і пробив Сташківа. Під завісу тайму після яскравого обіграшу між Тютюновим і Сметаною кінцевим результативним ударом відзначився Огарков.

Друга половина розпочалася із затримкою через оголошену повітряну тривогу в Київській області. По перерві тренерський штаб «Шахтаря» U19 здійснив потрійну заміну: на поле вийшли Костриця, Огарков і Зубрій. Попри перевагу «гірники» продовжували комбінувати й загрожувати воротам суперника. На 58-й хвилині в карному майданчику «Лівого Берега» U19 був збитий Трифаненко, після чого арбітр вдруге призначив пенальті, а Богдан його реалізував. Через дві хвилини Ломага був близьким, щоб відзначитися дублем після навісу Шелекети, але забракло влучності. «Лелеки» відповіли нагодою після помилки Костюка: Мироненко наблизився до воріт Кравця, та не зумів віддати на вільного Сидорова, втративши м’яч. Утім, на 84-й хвилині «Лівий Берег» U19 таки зумів забити гол престижу: Москун після перехоплення навісною передачею віддав на Мироненка, який, уникнувши офсайду, реалізував вихід на побачення і встановив кінцевий рахунок.

1:6 – «Шахтар» U19 на виїзді упевнено перемагає «Лівий Берег» U19. Наступний поєдинок команда Олексія Бєліка проведе 23 серпня. У 4-му турі юнацької першості «гірники» на виїзді зустрічатимуться з «Олександрією» U19.

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

40 секунд ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

19 хв. ago

Артем Довбик: Зараз у Роми не дуже простий період

Цього тижня Артем Довбик був присутній на вечорі, організованому Асоціацією клубів "Роми" (Airc) та Об'єднанням…

21 хв. ago

Перша ліга. Діназ зазнав поразки від Кременя

У Демидові передостання команда групи Б Першої ліги приймала останню. Суперники у нинішньому сезоні до…

25 хв. ago

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

1 годину ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

1 годину ago