УПЛ. Всупереч тривогам – Ворскла перемогла Оболонь

Відбувся матч 3-го туру УПЛ – “Ворскла” зустрілася з “Оболонню”. У перших двох турах полтавці встигли розгромно програти “Шахтарю” (0:5), а потім здолати дебютанта ліги “Лівого Берега” (3:0). “Пивовари” зіграли внічию з “Колосом” (2:2) і поступилися “Руху” (0:4).

УПЛ, 3-й тур.

Ворскла Полтава – Оболонь Київ 2 : 0.

1 – 0. Нестеренко – 24.

2 – 0. Кане – 69.

Ворскла розпочала новий чемпіонат з двох розгромів – програшного із Шахтарем (0:5) та переможного з Лівим Берегом (3:0). Зробити далекоглядні висновки за цими результатами було важко, однак домашній матч проти Оболоні мав додати ясності. “Пивовари” на старті сезону демонстрували найбільш інтенсивну гру без м’яча й ледь не здолали Колос, але тиждень тому пропустили чотири голи від Руха – щоправда, зовсім не по грі.

Перший тайм киян у Полтаві пройшов майже так, як і очікували. Величезна кількість єдиноборств, агресивний пресинг і два небезпечних моменти після ударів з дистанції. На 14-й хвилині забити міг Приймак, який бахнув метрів з 25-ти під поперечку – Ісенко врятував. На 34-й же Суханов закрутив зі схожої відстані у дальню дев’ятку – трохи неточно!

Взагалі, підопічні Валерія Іващенка в перші 15 хвилин вели за ударами з рахунком 4:0, а на перерву пішли при 8:4 на свою користь. От тільки відзначитись гостям не вдалося. Ба більше – Оболонь ще й пропустила на 24-й хвилині внаслідок дальнього пострілу Скляра. Федорівський парирував перед собою, а Нестеренко зіграв на добиванні.

Ще за хвилину Ворскла могла подвоїти свою перевагу. Курко обрізався перед власним штрафним, викотивши пас в ноги Кане – Ібрагім же обійшов Османа, увірвався на правий край та опинився перед Ісенком. Втім, після удару нігерійця м’яч полетів у космос.

Зрештою, відпочивати команди відправились за рахунку 1:0. За 12 хвилин по перерві ворскляни знову отримали шанс відзначитись – Кане виконав скидку на лінію півкола, звідки вистрілив Хрипчук. Федорівський парирував, а Оболонь ледь не покарала за марнотратство. На 61-й хвилині кияни забили у відповідь.

Гол виявився скандальним. Оболонь заробила кутовий, Мединський протиснув Гучека й головою проштовхнув м’яч, після чого розстріляв ворота. От тільки VAR вирішив, що Ігор підіграв собі рукою. На відеоповторах зрозуміти, чи був контакт, важко – на перший погляд здалося, що гандболу не було.

А вже на 69-й хвилині Ворскла закрила питання щодо переможця. Знову підвів Курко, який викотив черговий пас в ноги Кане. Цього разу Ібрагім не пробачив, прошивши Ісенка з гострого кута – 2:0! У компенсований час Островський міг і розгром влаштувати, замкнувши простріл Мякушка, однак постріл з трьох метрів витягнув Федорівський. А момент почався з чергової обрізки Курка…

Ворскля святкує перемогу над Оболонню й тимчасово виходить на другу позицію в УПЛ. Полтавці мають 6 очок у активі. “Пивовари” залишаються п’ятнадцятими.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago