Categories: Єврокубки

Андрій Полунін: Складається враження, що Кривбас продовжує наступати на ті ж граблі

В повторному поєдинку кваліфікації Ліги Європи футболісти «Кривбаса» знову програли «Вікторії» (0:1) й тепер продовжать виступи в Лізі конференцій.

Колишній гравець збірної України та «Кривбаса» Андрій Полунін в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про протистояння в Чехії:

– Складається враження, що «Кривбас» продовжує наступати на ті ж граблі. Як і в першому матчі в Кошице, в поєдинку з «Карпатами» в УПЛ й вчора в Пльзені підопічні Юрія Вернидуба провалювали другі тайми. В підсумку, всі ці протистояння були програні.

– Чим можна пояснити, що криворіжцям не вистачає сил на всі 90 хвилин?
– Не виключено, що тренерський штаб помилився з виходом на пік спортивної форми. Все ж, не можна сказати, що в цих матчах криворіжці були безнадійні чи відбували номер. Налаштування було, але те, що цих перепадів в грі українській команді не вдається позбутися – очевидно. Звісно, Юрію Вернидубу бажано оперативно вияснити причини таких метаморфоз. Бо без стабільності в грі можна опинитися в психологічній «ямі», яка створить додаткові проблеми.

– Виступи на двох фронтах – УПЛ та єврокубках – вимагають довгої лави запасних. Чи не позначається на діях криворіжців те, що в основних виконавців немає рівноцінної заміни?
– Все ж, тут швидше негативно позначаються прогалини з функціональною підготовкою. Mожливо даються взнаки логістичні проблеми,які впливають негативно на тренувальний процес, відновлення. Що ж до складу «Кривбаса», то він доволі боєздатний, хоча очевидних лідерів немає. Тому ж Прінсу Аду, з яким пов’язували великі надії, не відмовиш в старанності, настирливості, але він надто прямолінійний, без креативу. Бракує розсудливості й центральним півзахисникам, не все гаразд й в захисті. Є над чим працювати.

– Одне слово, виліт «Кривбаса» з Ліги Європи не можна назвати випадковим?
– Ні. «Вікторія» виявилася міцним горішком, який криворіжцям так й не вдалося розкусити. Пльзенці особливо в повторному протистоянні повністю контролювали перебіг подій й без зусиль добилися потрібного результату.

– Тепер на черзі в криворіжців виступ в Лізі конференцій. Як оцінюєте шанси підопічних Юрія Вернидуба?
– Давайте дочекаємося недільного поєдинку «Кривбаса» в Рівному з «Вересом» в чемпіонаті УПЛ й побачимо, як криворіжці попрацювали над виправленням помилок. А вже тоді оцінимо їхні шанси в Лізі конференцій, – сказав Полунін.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago