Ла Ліга. Бетіс та Жирона Циганкова сильнішого не виявили

У рамках 1-го туру Ла Ліги 2024/25 Бетіс і Жирона розділили очки.

Після вильоту Кривбаса з ЛЄ криворізькі вболівальники мали уважно слідкувати за матчем Бетіса проти Жирони. Саме з Бетісом підопічні Юрія Вернидуба зіграють у плей-офф Ліги конференцій. Вдвічі цікавішим цей поєдинок міг стати через Циганкова, однак вінгер не потрапив навіть до заявки – українець і Валері Фернандес досі не оговталися від вірусу, який підхопили під час зборів у Англії.

Позицію Циганкова закрив Хіль, який видав доволі хорошу гру. За 81 хвилину Браян зробив 4 успішних обіграші 1-в-1 (з восьми спроб), завдав чотири удари (1 в площину), виконав 74 дотики до м’яча (19 втрат) і віддав 40 передач (36 точних, 2 під удар). До того ж, правий вінгер виграв 9 з 19 єдиноборств і тричі відібрав м’яч (при п’яти спробах).

Тим не менш, Бетіс виглядав набагато переконливіше. Підопічні Мануеля Пеллегріні завдали більше ударів (16:10, 10:6 з меж штрафного), мали вищий показник очікуваних голів (1,38 vs 0,83) й відкрили рахунок на 6-й хвилині. Фекір виконав подачу, а Бартра замкнув – 1:0.

“Вердібланкос” мали ще чотири сильних моменти. На 23-й хвилині груба обрізка каталонців призвела до виходу Руйбаля віч-на-віч. Голкіпер врятував Жирону.

На 63-й хвилині контратака андалусійців завершилась класним пострілом у дальню дев’ятку, а подальший кутовий приніс замикання Карвалью з кількох метрів – Гассаніга знову був на висоті.

Жирона, звісно, огризалась. Були різноманітні кроси на 11 метрів та дальні удари, однак гострого завершення вони не отримували. Аж на 60-й хвилині каталонці змогли налякати Беніто Вільямарін, влучивши у праву стійку – героєм міг стати Абель Руїс.

Тим не менш, підопічним Мічела вдалося втекти від поразки. Спрацювала заміна: на 71-й хвилині Місехой замінив Ерреру, а вже на 72-й він розігнав контратаку, яку сам і завершив – Альмена прострілив, а Габріель замкнув з кількох метрів. 1:1!

Втім, вже на 74-й Бетіс міг відновити свою перевагу зусиллями Авіли. Хавбек вдався удар з меж карного майданчика у ліву дев’ятку, однак за Жирону заступився каркас воріт. Кращих моментів після цього не створили, тож фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

Максимович Назар

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

19 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

23 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

23 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

26 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

28 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

30 хв. ago