Categories: УПЛ

Суркіс відверто розповів про майбутнє Динамо

Президент Динамо Ігор Суркіс намагається заспокоїти фанатів щодо фінансового виживання клубу.

“Чи залишиться Мірча Луческу в Динамо? Я не знаю, що там пишуть, це навіть не обговорювалось. У нього контракт до 2024 року, він хоче працювати. Ідея благодійних матчів – це його ідея і, вважаю, вона була дуже правильною.

Продавати футболістів? Фінанси потрібні завжди, щоб будувати команду на перспективу. Час такий, що хотілося б зберегти команду. Так, можливо, хтось і піде. Була хороша пропозиція за Миколенка – ми його відпустили. Двадцять мільйонів – гарна пропозиція для клубу. Якщо будуть пропозиції за якихось двох-трьох наших гравців – ми теж, зрозуміло, відпустимо.

Але це не означає, що я готовий сьогодні розпродати команду. Мене звинувачували, що я вивожу команду, щоб її розпродати. Цього не сталося. Я навіть не намагався цього робити. Щоб прибрати всі чутки і розмови, скажу: команда не розпродається. Якщо будуть пропозиції щодо конкретних футболістів – того ж Циганкова, наприклад – і вони влаштують клуби і самого Циганкова, то ми розглянемо. Але мають бути пропозиції.

Розумієте, розпродати можна. Циганков коштує, припустимо, 20-25 млн. Це, образно кажучи, сьогоднішня ринкова ціна. Мені запропонують 5, я продам. Оце – розпродати. Я не на ринку і товар не розпродую. Футболісти – живі люди. Я хочу, щоб їм було добре. Вони зараз отримують зарплати і перебувають у збірній. Місяць. А Динамо платить їм зарплату.

Бюджет Динамо? Працівники клубу виконують свою роботу, обслуговують поля, інфраструктуру. Люди виходять на роботу, бо їм треба годувати свої сім’ї. Я нікого не звільнив, нікого не скоротив. Зараз бюджет Динамо залишається таким, як був, він не може сьогодні бути іншим. Як буде далі – мені складно сказати. Подивимося, скільки часу це триватиме”, – пояснив Суркіс в інтерв’ю ПРОФУТБОЛ Digital.

Підлісний Артем

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago