Categories: Єврокубки

Суперкубок УЄФА. Передматчева прес-конференція Джан П’єро Гасперіні

Напередодні матчу за Суперкубок УЄФА, головний тренер “Аталанти” Джан П’єро Гасперіні розповів, що його підопічні готові зіграти проти мадридського “Реала” навіть в ослабленому складі – і в цьому разі мотивація бергамасків буде ще вищою.

– Цей матч – найкраще, що могло з нами трапитися, тому що італійська команда вже чотирнадцять років не грала за Суперкубок УЄФА. Ми тут, щоб зіграти неймовірно престижну гру з нашим звичайним ентузіазмом і бажанням дивувати – проти найуспішнішого клубу у світі, і ми віддамо всю свою гордість, щоб постаратися провести відмінний матч.

Звичайно, хочеться підійти на піку своїх можливостей, але ми вже неодноразово грали великі матчі – наприклад, на виїзді з “Ліверпулем” – коли не могли розраховувати на деяких ключових гравців. Але я завжди просив своїх хлопців викладатися на повну, не піклуючись про те, хто доступний на полі чи ні.

Звісно, на папері в нас ще менше шансів на перемогу, ніж проти леверкузенського “Баєра” у фіналі Ліги Європи, але зате в нас іще більша мотивація – і іноді у футболі вдається перевернути всі прогнози.

Карло Анчелотті – один із найуспішніших тренерів у світі та орієнтир для багатьох, ми давно знаємо один одного, разом навчалися на тренерських курсах у Коверчано і, безумовно, між нами існує взаємоповага. Звісно, Карло звик до таких матчів більше за мене, але в мене зараз є перевага перед ним – я точно не можу помилитися з вибором стартового складу, тоді як на Анчелотті чинитимуть тиск із приводу вибору складу – він має вибрати найкращих футболістів, а їх у “Реалі” набагато більше, ніж одинадцять, і це може стати проблемою для нього, – резюмував Гасперіні.

Нагадаємо, минулого сезону “Аталанта” сенсаційно виграла Лігу Європи, завдавши леверкузенському “Баєру” єдиної поразки в сезоні (!) – 3:0, завдяки хет-трику Адемоли Лукмана. Однак у поєдинку проти “Реала” Гасперіні не зможе розраховувати на травмованих Джорджіо Скальвіні, Ніколо Дзаньоло та Джанлуку Скамакку, а також на Теуна Копмейнерса, який бойкотує тренування та матчі через бажання домогтися трансферу до “Ювентуса”. У той час як у складі “Реала” очікується дебют Кільяна Мбаппе і бразильського вундеркінда Ендріка.

Максимович Назар

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

8 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

10 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

12 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

40 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

45 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

54 хв. ago