Categories: Інше

Ексгравець Динамо зробив зізнання про перемогу над онкологічною хворобою

Колишній півзахисник київського «Динамо» Флорін Чернат розповів про те, що в 2017 році йому поставили діагноз – рак. Лікування, за визнанням 44-річного румуна, виявилося успішним.

«У 2017-му, коли я виступав за «Волунтарі», у мене діагностували рак шкіри. Мені зробили операцію, а потім я почав дуже важке лікування. Це забирало в мене енергію, сили, я більше не був у формі, не був готовий на 100%. Мені довелося кинути футбол, щоб продовжити лікування, якби я цього не зробив – мене зараз тут не було б.

У мене була родимка ззаду на правій ікрі. Я не бачив її, тому що вона була ззаду, але не відчував болю. Але відчував, що штанина там мокра, там завжди була якась пляма, а потім я якось подивився і побачив, що родимка набула більш дивної форми і кольору.

Я звернувся до лікаря нашої команди, він мене теж оглянув і сказав, що це недобре. Але тоді я не поставився до цих слів серйозно, продовжував грати. Але лікар наполягав, і я звернувся до дерматолога. Коли він побачив, що з моєю ногою, сказав, що мені потрібно терміново їхати в лікарню. Саме тоді я трохи запанікував, бо до того ж почалася кровотеча.

Потім я вирушив до Військового госпіталю, де мені майже одразу зробили операцію. Усе пройшло дуже добре», – розповів Чернат.

 

Флорін Чернат виступав за «Динамо» Київ із січня 2001-го до липня 2009 року. Разом із київським клубом він двічі ставав чемпіоном України, 4 рази перемагав у Кубку і 1 раз у Суперкубку України.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

2 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

2 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

2 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

2 години ago