Categories: УПЛ

УПЛ. Вдалий дебют Імада Ашура – Шахтар поступився Поліссю

На “Арені Лівий Берег” зіграли найбільш очікуваний матч другого туру нового сезону УПЛ. Донецький “Шахтар” приймав житомирське “Полісся”. Для гостей це була дебютна гра у нинішньому чемпіонаті.

УПЛ, 2-й тур.

Шахтар Донецьк – Полісся Житомир 0 : 1.

0 – 1. Чоботенко – 35.

Донецький “Шахтар” у найбільш очікуваному матчі другого туру УПЛ на “Арені Лівий Берег” приймав житомирське “Полісся”. Для колективу із Житомира це був дебютний матч у нинішньому чемпіонаті, а “гірники” тиждень тому розгромили “Ворсклу” – 5:0.

Як не дивно, але для “Шахтаря” колектив із Житомира незручний суперник. У минулому чемпіонаті “Шахтар” так і не зміг переграти “Полісся”. На “Арені Львів” команди зіграли внічию 0:0, а у Житомирі “Полісся” виграло 2:0. Проте, зараз підопічні Ашура явно не в найкращому стані, а ось чемпіон України поступово наближається до своєї найкращої форми.

Відзначимо, що через травму “Шахтарю” сьогодні не зміг допомогти Дмитро Криськів. У складі “Полісся” була суттєва втрата. Травму коліна отримав Сарапій і замість нього у старті вийшов молодий центральний захисник Далстелла.

Гості активно розпочали зустріч і саме вони завдали першого удару по воротам. М’яч після удару Кушніренка пролетів повз дальній кут. У цьому епізоді не надто вдало зіграли футболісти центра поля “Шахтаря”. Поступово “гірники” взяли м’яч під власний контроль, але з конструктивом у заключній третині поля відчувалися проблеми. Згадати можна хіба що удар Судакова з-за меж штрафної, але влучити у площину воріт Георгій не зміг.

Цікавий епізод стався на 14-й хвилині, коли на VAR переглядали епізод з боротьбою Пейшао та Бондаря. Проте, пенальті у ворота “Шахтаря” не призначили. Варто віддати належне захисникам “Полісся”, які грали організовано. Ще до середини тайму команди через травми втратили своїх основних центральних півзахисників. Поле залишили Марлон та Кушніренко.

Було дуже багато боротьби, порушень правил, а ось моментів тривалий час не було. Такий футбол міг подобатися голкіперам обох команд, але не вболівальникам. Перший небезпечний момент стався на 32-й хвилині, коли удар Гуцуляка з меж штрафної парирував Різник. Відкрили рахунок гості завдяки стандарту. Після подачі Талеса з кутового м’яч у сітку відправив Чоботенко – 0:1. Не впевнено у цьому епізоді зіграв Різник, а також помилився Бондаренко, який програв верхову боротьбу.

Явно не найкращий перший тайм для “гірників”, а ось підопічні Ашура зіграли поки що свій найкращий тайм у ниніньому сезоні. Відразу після перерви “гірники” нарешті створили момент. Після подачі Бондаренка головою пробивав Сікан, але блискуче зіграв Волинець.

Прогнозовано підопічні Пушича агресивно розпочали другу половину зустрічі. Проте, довести свої атаки до логічного завершення ніяк не вдавалося. Багато сумбуру та помилок було в грі “гірників”. Також варто звертати увагу на якісну гру житомирського колективу. В середині другого тайму пролунав сигнал повітряної тривоги і команди змушені було пройти в укриття.

Після відновлення матчу “гірники” продовжили грати першим номером, але Волинець був без роботи. Занадто прогнозовано та прямолінійно грали підопічні Пушича. На 73-й хвилині сталася знакова подія для “Полісся”, адже після травми повернувся Макуана. Шикарний шанс зрівняти рахунок був в Егіналду, але його удар парирував Волинець. На 90+6 хвилині голкіпер “Полісся” врятував після удару Бондаря.

Сьогодні “гірники” розчарували власних вболівальників. Відігратися футболісти “Шахтаря” так і не змогли. “Полісся” дебютує в новому сезоні УПЛ з перемоги.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

23 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

26 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

29 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

31 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

35 хв. ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

39 хв. ago