Фамалікан – Бенфіка: анонс матчу 1-го туру чемпіонату Португалії

11 серпня 2024 року. 20:00. Віла-Нова-ді-Фамалікан. Муніципальний стадіон
Чемпіонат Португалії. 1-й тур
“Фамалікан” (Віла-Нова-ді-Фамалікан) – “Бенфіка” (Лісабон)
Можуть пропустити матч: Калегарі – Нерес, Араужо, Леонардо

“Фамалікан”

Минулий сезон став невдалим для “Фамалікана”. Не провальний сезон, але й добрим його не назвеш. Команда посіла 8-е місце у турнірній таблиці, але при цьому була набагато ближчою до зони вильоту (10 очок відриву від 16-го місця), ніж до єврокубкової зони (21 очко відставання від 5-го місця). Негативна різниця забитих-пропущених голів, багато разів очки були втрачені у матчах зі слабкими командами… Загалом логічно, що у березні було призначено нового головного тренера, який поки що не зумів кардинально покращити ситуацію (4 перемоги у 9 матчах).

Влітку “Фамалікан” влаштував черговий розпродаж, заробивши 5 мільйонів євро. Натомість запросив вільних агентів, орендованих і навіть витратив майже мільйон євро на покупку Жіля Діаша. 27-річний вінгер свого часу вважався одним із найперспективніших португальців. “Монако” заплатило 5 мільйонів євро за гравця дубля “Браги”, але з того моменту він так і не виправдав очікування, виступаючи постійно в орендах у різних клубах. Тепер він повертається до Португалії. У “Фамалікані” вірять, що Діаш ще досить добрий гравець, щоб повернутися на високий рівень та допомогти клубу вийти в єврокубки.

“Бенфіка”

“Бенфіка” знову інвестувала величезні кошти на посилення складу. Це величезний ризик. Акціонери клубу залишилися розчаровані минулим сезоном і висловили сумніви, що Руї Кошта – це добрий президент для такого великого клубу. Не обійшлося і без критики щодо купівлі гравців минулого року. Багато хто з них не виправдав довіри – Артур, Юрасек, Престіанні, Роллхайзер (обійшлися в 40 мільйонів євро) та орендовані Бернат із Гуедешем. Трошки менше це стосується Кокчу (25 мільйонів). З новачків порадували всіх лише Трубін та Леонардо (обійшлися 28 млн євро), а також Ді Марія, який прийшов на правах вільного агента.

Влітку були куплені Павлідіс, Бесте, плюс остаточно викуплені Роллхайзер та Каррерас. За них заплатили 41,5 млн. євро. Баррейро прийшов як вільний агент, а Ренату Санчеш на правах оренди. Клуб втратив Рафу Сілву (вільний агент), а також Жоау Невеша та Паулу Бернарду (заробили на них близько 64 мільйонів євро). Клуб залишився в плюсі, але багато хто був розчарований тим, що юного Невеша (19 років) продали зараз. По-перше, це вихованець клубу та улюбленець уболівальників. По-друге, це досить хороший гравець, який би став у нагоді “Бенфіці”. По-третє, його можна було б продати набагато дорожче за 60 мільйонів євро. Все це дає чергову нагоду критикам сказати про неоднозначну роботу Кошти.

Цікаві факти

  • Забивна серія команди Фамалікан у рамках Чемпіонату Португалії становить 3 матчі
  • Безпрограшна серія команди Бенфіка у рамках Чемпіонату Португалії становить 2 матчі
  • Забивна серія команди Бенфіка у рамках Чемпіонату Португалії становить 2 матчі
Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago