Кубок Італії. Конте дебютує в Наполі з перемоги лише у серії пенальті, українець у заявці Емполі

Одна команда з Серії А вилетіла

Кубок Італії. Перший раунд

“Кремонезе” (II) – “Барі” (II) 1:1, 5:4 пен.

Голи: Де Лука 68 – Манцарі 80

Перший день першого раунду Кубка Італії завершився серією пенальті. Другий почався такою самою. “Кремонезе” у сезоні 2023/24 програв лише в самому фіналі плей-офф за вихід до Серії А, “Барі” тоді ж довелося грати плей-офф проти вильоту (вийшло успішно). Але цього разу їх розділили лише післяматчеві 11-метрові, причому стандартні перші п’ять завершилися з рахунком 4:4.

Рахунок відкрило перехоплення, пас врозріз на межі офсайду та незграбне, але ефективне перекидання воротаря. Зрівняла – контратака та удар з рикошетом, який спрямував м’яч над кіпером. А розсудила команди стійка. Від неї пенальті “Кремонезе” все ж таки пішов у ворота, а ось пенальті “Барі” – неточно.

“Кремонезе” в підсумку підтвердив кубкове реноме. Півфіналіст позаминулого сезону та учасник 1/8 фіналу попереднього йде далі. А “Барі” програє третій кубковий матч поспіль.

===========

“Еллас Верона” – “Чезена” (II) 1:2

Голи: Тенгстедт 75 – А. Каргбо 44, К. Шпенді 49

Перша сенсація турніру, перший виліт команди з Серії А. Минулого сезону “Верона” успішно поборолася проти вильоту з неї, але влітку втратила тренера Марко Бароні та лідера команди Тіджані Носліна, і новий головний тренер Паоло Дзанетті, який у попередні два сезони жахливо тренував у Вищому дивізіоні, починає і третій поспіль з командою з такого жахливо. Хоча в Кубку не лише він винен, адже там команда зазнає четвертої поразки в п’яти останніх матчах.

“Чезена” вже грала в турнірі тиждень тому, перегравши “Падову”. Там два перші голи забили Каргбо (ніякого зв’язку з колишнім київським динамівцем Ібрагімом) та Шпенді. Як і цього разу. Перший прийняв довгий м’яч перед воротарем Монтіпо, бив, власне, не у ворота, але від руки воротаря м’яч повернув туди. Каргбо також відібрав м’яч у захисника та виклав точний простріл. Свого прострілу та добивання після сейву воротаря вистачило веронцям лише для 1:2.

===========

“Емполі” – “Катандзаро” (II) 4:1

Голи: Фацціні 8, 90+3, Коломбо 48, С. Еспозіто 56 – Боніні 13

“Емполі” також врятувався від вильоту з Серії А минулого сезону (причому в доданий час в останньому турі), також змінив тренера, призначивши Роберто Д’Аверсу, який невдало працював останніми роками, також втратив важливих атакерів – Канчелльєрі, Камбіагі. Пішов й Віктор Коваленко. Сьогодні не грав Ньянг. Але тосканці впоралися, причому впевнено.

Забивали нові форварди, орендовані у “Мілана” та “Інтера” – Лоренцо Коломбо, Себастьяно Еспозіто. Дубль зробив вихованець клубу опорник Джакопо Фацціні. А 17-річний гравець юнацької збірної України Богдан Попов вперше потрапив до заявки дорослої команди. В результаті він так і залишився в запасі.

===========

“Наполі” – “Модена” (II) 0:0, 4:3 пен.

Для “Наполі” участь в такій стадії Кубка – ганьба. Попереднього разу він грав в Коппа у серпні в 2009-му році. Але після ганебного попереднього сезону які ще претензії можна висувати, крім самим собі? І ясно, що видертися з такого одразу не вийде. Тим більше, коли в стартовому складі, як сьогодні, вийшли лише два нові гравці – захисники Буонджорно та Спінаццола. Вони якраз впоралися, не пропустивши. Атака підвела, тому й матч вдома за заповнених трибун проти команди з Серії Б було витягнуто лише у серії пенальті.

Дебютний матч Антоніо Конте його нова команда очікувано провела в домінуванні. 74 відсотки володіння м’ячем, 28:4 за ударами по воротах. Але, як часто трапляється у команд Конте, виглядала в позиційній атаці доволі безпорадно. Що не дивує також з огляду на відсутність Віктора Осімхена, що вимагає трансфер. Джакомо Распадорі та Джованні Сімеоне в центрі атаки нічого не зробили. А форвард Валід Хеддіра, що повернувся з оренди, навіть не реалізував післяматчевий пенальті, пробивши слабко. Врятував Мерет, відбивши після невдачі партнера по команді удари Баттістелли та Дзаро.

Можна навіть сказати, що найнебезпечнішим моментом в матчі був удар гостя Палумбо здалеку в стійку, а не будь-яка спроба господарів. Але переможців не судять.

У наступному раунді Коппа “Кремонезе” поїде в гості до “Кальярі” або “Каррарезе”, “Чезена” – до “Фрозіноне” або “Пізи”, “Емполі” – до “Торіно” або “Козенци”, “Наполі” ж прийматиме вдома “Парму” або “Палермо”.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

32 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

1 годину ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago