Categories: УПЛ

УПЛ. Чорноморець мінімально поступився Зорі

Олександр Бабич свій новий одеський період почав з поразки – “Чорноморець” мінімально програв третій команді минулому сезону “Кривбасу”. В наступному турі у одеситів не менш сильний суперник – “Зоря”, яка взяла в першому турі очки в “Інгульця”.

УПЛ, 2-й тур.

Чорноморець Одеса – Зоря Луганськ 0 : 1.

0 – 1. Герреро – 50.

Перший тайм виявився досить динамічним і подарував декілька небезпечних моментів. Зоря могла забивати вже на 6-й хвилині внаслідок прострілу на 11 метрів, однак Герреро при замиканні пробив повз ближню стійку. Чорноморець огризнувся на 12-й – Попов зайшов на лівий кут штрафного та покотив на правий, де всі забули про Бутка. Постріл Богдана накрили в останню мить.

В середині першого тайму луганці виглядали дещо агресивніше. Зокрема, на 20-й хвилині у них пройшла атака з катбеком на лінію майданчика. Герреро пробивав у дотик, але Рудько виручив одеситів. На 39-й же Яцик підставлявся під крос з лівого флангу – вийшло щось схоже на удар метрів з шести. Вище воріт!

Між цими епізодами розташувався класний лонгшот Янакова у лівий нижній. Турбаєвський парирував. Втім, цей момент став останнім для підопічних Олександра Бабича до перерви, а от команда Юрія Коваля створила ще декілька нагод. Зокрема, на 39-й хвилині Джордан прибіг на дальню й замикав кутовий, пробивши головою з близької відстані – Рудько врятував. У компенсований же Кирюханцев котив з флангу до центру штрафного, однак Герреро звідти поцілив у стійку!

Відпочивати команди пішли за нулів на табло, однак у Зорі було явно більше моментів. Зрештою, гості конвертували цю перевагу в заслужений гол – Антюх на 50-й хвилині подав з лівого флангу, а Герреро точним ударом головою спрямував м’яч у дальній нижній. 0:1!

Панамець міг і дубль оформити, спробувавши закрутити м’яч з дистанції у праву дев’ять, однак вийшло зависоко. Цей удар став відповіддю на спробу свіжого Габелка – новоспечений одесит бахнув з дистанції над поперечкою. На жаль, у наступні 20 хвилин вболівальники не побачили бодай чогось цікавого.

Наприкінці зустрічі Чорноморець дещо додав у активності завдяки купі замін. “Моряки” навіть могли відігратись на 83-й хвилині внаслідок вривання Калина – той увірвався на лівий край карного майданчика, хитнув захисника, змістився у центр і пробив з правої. Неточно! Зоря ж перейшла у режим захисту результату.

І вона свого добилась. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу луганського колективу. Підопічні Юрія Коваля стартують у чемпіонаті з двох перемог поспіль – а от у Чорноморця історія протилежна. Одесити поки що навіть без забитих голів.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago