Categories: УПЛ

УПЛ U19. Шахтар здобув перемогу над Поліссям

У першому домашньому матчі сезону юнаки Шахтаря приймали Полісся U19

УПЛ U19, 2-й тур.

Шахтар Донецьк – Полісся Житомир  2 : 0.

1 – 0. Тютюнов – 59.

2 – 0. Цуканов – 90+1-пен.

Тренерський штаб «Шахтаря» U19 порівняно з попереднім матчем зробив одну зміну в стартовому складі: у центрі захисту замість Костюка вийшов дебютант Гарабажій.

«Гірники» зі старту взяли високий темп і комбінували поблизу карного майданчика, намагаючись розхитати захист житомирців. На 5-й хвилині після скидання Ющенка по флангу воротам Уліганця загрожував Цуканов, який, прибравши опонента на замасі, вдарив поруч зі стійкою. У наступному епізоді донеччани могли претендувати на пенальті після контакту Мезенцева з Ломагою, проте зрештою попередження отримав Олександр. «Гірники» продовжували атакувати, і Бундаш був близьким до того, щоб відзначитися, потужно пробивши з 20 метрів у поперечину. «Полісся» U19 створило першу нагоду на 17-й хвилині, коли Білоконь прорвався флангом і прострілив у межі воротарського, проте донеччани вчасно відвели загрозу. У відповідь «оранжево-чорні» розігнали атаку по центру, завершену ударом Дабо з напівкола, – м’яч пролетів над поперечиною. Відразу після цього через оголошену повітряну тривогу в Київській області матч було перервано на 21 хвилину. Після поновлення гри «гірники» продовжили володіти ініціативою і створили кілька гольових моментів після ударів зі штрафних: спочатку Дабо прямим ударом цілив у дальній кут, але голкіпер парирував, а потім Ющенко, перекинувши стінку, влучив у поперечину.

Друга половина розпочалася з гольового моменту донеччан: Гарабажій виграв верхову боротьбу й ударом головою завершував точну подачу Ющенка зі штрафного, проте спрямував м’яч прямо до рук Уліганця. Далі «гірники», володіючи територіальною перевагою, притисли суперника до воріт і здійснили тривалу атаку із серією ударів, яка завершилася взяттям воріт: спершу на удар Цуканова з 11 метрів зреагував голкіпер, потім постріл Ющенка був заблокований, а після подальшого підбирання і скидання від Дрозда результативного удару завдав Тютюнов. За 3 хвилини подвоїти перевагу міг Цуканов, але після переведення з флангу влучив у стійку. Житомирці відповіли небезпечним ударом Черчукана з-за меж карного майданчика. Далі тренерський штаб провів серію замін, спочатку випустивши Сметану, а трохи згодом – Трифаненка, Давиденка, Демченка та Зубрія. Активно атакуючи, донеччани знайшли ще один момент, коли Сметана ударом зі стандарту пробив у поперечку. Заключні хвилини минули під контролем «Шахтаря» U19, і після чергової атаки в карному майданчику був збитий Трифаненко, за що арбітр призначив пенальті, який ударом у правий кут реалізував Цуканов, встановивши остаточний рахунок.

2:0 – «Шахтар» U19 у першій домашній грі сезону перемагає «Полісся» U19

Наступний матч юнацької першості підопічні Олексія Бєліка проведуть на виїзді в суботу, 17 серпня, з «Лівим Берегом» U19.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

55 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

1 годину ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago