Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед: анонс матчу за Суперкубок Англії

Суперкубок Англії
10 серпня. 17:00. Лондон. “Уемблі”
Головний суддя: Джарред Джиллетт (Австралія)

Новини “Манчестер Сіті”

Підопічні Пепа Гвардіоли провели непоганий минулий сезон, виграли чергове чемпіонство і непогано проявили себе на Чемпіонаті Європи, що проходив у Німеччині цього літа. Далеко не всі футболісти встигли провести з командою бодай один матч, адже Пеп дав відпочити окремим виконавцям, що грали на Євро, тому повністю готовим цей колектив наразі їх не назвеш.

Якщо оглядатись на результати команди за час передсезонних товариських матчів, то може здатись, що там просто катастрофа, втім не варто дуже загострювати увагу саме на результатах, важлива гра і важливо розуміти, що склад був без кількох ключових виконавців.

Вони встигли програти “Селтіку” з рахунком 4:3, потім “Мілану” (2:3) та “Барселоні” (в серії пенальті). Зате в останньому товариському матчі перед сезоном “містяни” оформили перемогу над “Челсі” (4:2). У кожному з матчів ми все ще могли впізнати ту саму команду, що вигравала АПЛ кілька місяців тому. У підсумку, чекаємо швидшого та динамічнішого футболу у принциповому протистоянні з сусідами по Манчестеру.

Новини “Манчестер Юнайтед”

Останній офіційний матч команди Еріка тен Хага був саме проти “Манчестер Сіті”, коли у фіналу Кубка Англії вони обіграли “містян” з рахунком 2:1 і вибороли собі право взагалі грати у Суперкубку. Ця команда продовжує страждати, незважаючи не деякі підсилення в особі захисника Лені Йоро та форварда Джошуа Зіркзе. Перший, на жаль, вже встиг травмуватись і пропустить перші три місяці нового сезону, а другому слід ще довести свій рівень в Англії.

У цього колективу наразі великі проблеми з травмами, але про це трішки пізніше в окремому розділі. Тут давайте обговоримо їхні результати в товариських матчах перед сезоном. Спочатку була поразка проти “Русенборгу” (0:1), потім обіграли “Рейнджерс” (2:0), програли “Арсеналу” (1:2), обіграли “Бетіс” (3:2) та поступились “Ліверпулю” (0:3).

Матч проти мерсисайдців для багатьох став показовим, там вийшли на перший план як травми в команді, так і не зовсім зрозуміла тактика і стиль, в якому вони планували протистояти “Ліверпулю”. Як би там не було, це товариські матчі. Куди важливіше те, що буде у Суперкубку Англії. Як відомо, команда тен Хага вміє грати у кубкових турнірах, де все вирішується у рамках 90 хвилин.

Особисті зустрічі

25.05.24 КА “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 1:2

03.03.24 АПЛ “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 3:1

29.10.23 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Манчестер Сіті” 0:3

03.06.23 КА “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 2:1

14.01.23 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Манчестер Сіті” 2:1

Цифри та факти

  • “Манчестер Сіті” програв останні три матчі у рамках Суперкубка Англії, поступившись “Лестеру”, “Арсеналу” та “Ліверпулю” в минулих роках;
  • “Манчестер Юнайтед” виграв лише у 2 з останніх 8 матчів проти “Манчестер Сіті” в усіх турнірах;
  • В останніх 7 матчах між цими суперниками проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Обидва наставники мають певні проблеми зі складом, от тільки у Пепа Гвардіоли ці проблеми обумовлені тим, що деякі футболісти банально відпочивають, а у тен Хага чимало біди виключно через травми.

У цьому матчі точно не зіграють Філ Фоден, Родрі, Джон Стоунз та Кайл Уокер, усі вони отримали додаткову відпустку через участь на Євро-2024. Також під питанням готовність Ріко Льюїса та Едерсона, але це через пошкодження.

Щодо “Юнайтед”, то через травми не зіграють Лені Йоро та Расмус Гойлунд. Також під великим питанням Гаррі Маґуйар, Джонні Еванс, Аарон Ван-Біссака та Віктор Ліндельоф. Ну і через участь на Євро-2024 та відпустку можуть не зіграли Коббі Мейну та Люк Шоу, хоча обидва вже повернулись до роботи з командою.

“Манчестер Сіті”, 4-2-3-1: Ортеґа — Льюїс, Аканджи, Діаш, Гвардіол — Де Брюйне, Ковачіч — Бобб, Сілва, Ґріліш — Голанд

“Манчестер Юнайтед”, 4-2-3-1: Онана — Далот, Маґуайр, Мартінес, Шоу — Мейну, Каземіро — Ґарначо, Фернандеш, Рашфорд — Зіркзе

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

39 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

41 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

44 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

47 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

51 хв. ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

54 хв. ago