Англійські ЗМІ знайшли ідеальну позицію для Зінченка у Арсеналі

Вже 17 серпня лондонський Арсенал вдома з Вулвергемптоном стартує в новому сезоні англійської Прем’єр-ліги 2024/25. Початок гри запланований на 17:00.

Майбутнє українського захисника «канонірів» Олександра Зінченка наразі є невизначеним, оскільки з’являлася інформація про відкритість Арсеналу до продажу 27-річного виконавця.

Водночас в англійському виданні Just Arsenal News мають ідею, як усім сторонам успішно вийти з цієї ситуації, враховуючи придбання конкурента для Зінченка на позиції лівого захисника в особі італійця Рікардо Калафьорі.

«Я можу уявити собі сценарій, в якому Мікель Артета може виставити передню п’ятірку з Гаверца, Мартінеллі, Зінченка, Едегора та Сака. За такого сценарію Калафьорі час від часу переходив би в півзахист, а Габріель, Саліба та Вайт формували б захисну трійку».

У центрі поля Зінченко міг би діяти у парі з Декланом Райсом, забезпечуючи контроль м’яча.

«З таким складом «каноніри» мали б прогресивних гравців в центрі поля, в той час, як захисні та фізично міцні гравці позаду могли б утримувати оборону під час переходів.

У вільний від володіння час Калафьорі міг би зміститися на позицію лівого захисника, а Зінченко – в півзахист і сформував би опорну зв’язку з Райсом. При такій розстановці Арсенал був би королем володіння м’ячем».

У виданні вважають, що Артеті слід нарешті почути прохання вболівальників Арсеналу та спробувати використовувати Зінченка на рідній позиції в центрі півзахисту.

«Багато хто скаже, що така схема тільки на руку Зінченку, але після його гри проти Байєра (4:1), в якій він перевантажив півзахист і забив гол, я думаю, стало зрозуміло, що йому є, що запропонувати.

Чому б не використати його в півзахисті, як просили багато вболівальників, якщо він не зможе мати ігрову практику на позиції лівого захисника, де переважають Калафьорі та Тімбер?», – йдеться в матеріалі Just Arsenal News.

Зінченко у сезоні 2023/24 провів 35 матчів за Арсенал, відзначившись одним забитим м’ячем та двома результативними передачами.

Контракт Олександра з лондонцями чинний до 30 червня 2026 року.

Арсенал завершив минулий сезон на другому місці в АПЛ, відставши лише на два очки від чемпіона – Манчестер Сіті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago