Categories: Єврокубки

Юрій Вірт: Кривбас міг претендувати на нічию

Український тренер і футбольний експерт Юрій Вірт проаналізував поразку “Кривбасу” від “Вікторії” Пльзень у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи (1:2).

– Ми побачили два різних тайми. У першому забили шикарний гол, вели рівну боротьбу. Очікувалось, що “Кривбас” в другому таймі гратиме в обороні надійно, шукатиме шанс на контратаках.

Швидкий пропущений м’яч, за яким пішов і другий, трапився внаслідок індивідуальних помилок. Перевернувши матч, “Вікторія” мала ще декілька моментів, а “Кривбас” сам собі почав привозити. Є невтішний результат, але “Кривбас” міг цілком претендувати на нічию. Індивідуальні помилки призвели до того, що наша команда програла.

– Помилки в пропущених голах – брак досвіду гри проти таких команд?

– “Кривбас” давно не грав у єврокубках. На внутрішній арені ми не побачимо таких агресивних команд, як “Вікторія” (Пльзень). Вони були заряджені на боротьбу, вдало діяли у пресингу, змушуючи “Кривбас” помилятися. Втрата в центрі поля призвела до того, що Панош завдав влучного удару.

“Кривбас” готувався до такого силового футболу, але команда Вернидуба в цьому аспекті поступалася супернику.

– А як вам гольова комбінація “Кривбасу” з голом Прінса?

– Я отримав задоволення від того, як була розіграна триходівка, де Вакулко віддав на хід Дібанго, який знайшов Прінса, ну а той в один дотик відправив м’яч у ворота. Зробили те, що повинні були. Виконання було ідеальне, але таких атак ми багато не побачили.

– “Кривбас” був готовий до такого агресивного суперника?

– Вони однозначно готувалися. Всі відмічали, що буде багато боротьби, але у мікроепізодах “Кривбас” програвав. В другому таймі втрата в центрі поля призвела до першого пропущеного голу. Програна боротьба так само призвела і до другого пропущеного м’яча. Мене це десь здивувало, адже “Кривбас” практично не програє боротьбу у чемпіонаті.

– Можна говорити про те, що “Кривбас” вийшов на цей матч в оптимальному складі?

– Спрогнозувати склад “Кривбасу” на матч дуже важко. Юрій Миколайович Вернидуб кожного матчу робить ротацію. Ми побачили в складі Бізіману, Понєдєльніка. Микитишин, якщо я не помиляюсь не грав з перших хвилин проти “Чорноморця” (1:0). На сьогоднішній день “Кривбас” випустив всіх найсильніших.

У матчі-відповіді “Кривбас” зможе уникнути помилок, які коштували позитивного результату в Кошице?

– Шанси в команди є. Потрібно зробити роботу над помилками, яких не бракувало. Шукати свій момент, адже в Чехії буде не так багато моментів. І не поступатися в боротьбі.

– На чому можна ловити “Вікторію”?

– М’яч, який забив “Кривбас”, показав, що “Вікторія” не безгрішна. Команди Вернидуба славляться контратакувальним футболом. Ми побачили, що суперник може не встежити за швидкісними гравцями “Кривбасу”. Швидкі атаки та якісне завершення – ключ до проходу “Вікторії” за сумою двох матчів.

– Варто чекати глобальної ротації “Кривбасу” в найближчий грі з “Карпатами”?

– Однозначно. Довга лавка дозволяє Вернидубу мати два рівноцінних склади. Футболісти, які сиділи на лавці, мають достатній рівень, аби виконувати завдання в чемпіонаті, – вважає Вірт.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago