Categories: Єврокубки

ЛЧ. Динамо на останніх секундах втратило перемогу в матчі з Рейнджерс

Шостого серпня на «Арені Люблін» у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» приймало «Глазго Рейнджерс».

Матч завершився з рахунком 1 -1.

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Динамо» – «Рейнджерс» – 1:1

 Гол: Ярмоленко (38) – Дессерс (90+4)

 Попередження: Тавернієр (78), Сауттар (84), Дессерс (90)

«Динамо»: Бущан, Вівчаренко, Михавко, Попов, Караваєв, Піхальонок (Буяльський, 69), Бражко, Шапаренко (Лонвейк, 69), Кабаєв (Брагару, 77), Ванат, Ярмоленко (Волошин, 77)

Запас: Нещерет, Моргун, Андрієвський, Супряга, Малиш, Себальос, Біловар, Дубінчак

«Рейнджерс»: Батленд, Йилмаз, Балогун, Сауттар, Тавернієр, Райт (Жефте, 46), Дьоманде (Дауелл, 80), Баррон (Д.Стерлінг, 71), Маккозленд (Черни, 60), Лоуренс, Дессерс

Запас: Келлі, Преппер, Матондо, Девіс, Кінг, Фрейзер, Маккіннон, Данило Перейра

Арбітр: Донатас Румшас (Литва)

Стадіон «Люблін» (Люблін, Польща)

Команда Клемана уже на 2 хвилині видає розривну атаку по центру, Бущан парирує 2 поспіль удари. Динамо швидко відповідає гострим кутовим. Його заробив Ярмоленко, який небезпечно накидав на дальню стійку. Шапаренко подав на 6-й, Попов поборовся, Бражко без перешкод замикав – вище. То з лівого, то з правого флангу через навіси та стіночки вривається Рейнджерс фактично у воротарський, але там Попов і Михавко надійно чатують у перші 15 хвилин.

Схожі маневри і в Динамо. Кабаєв ліворуч також накручує і прострілює, Ванат все ніяк не відчує момент. Шапаренко технічно відкинув Вівчаренку, той повернув Миколі. З потужним ударом десятки Динамо впорався голкіпер, Ванат відреагував на добиванні майже ідеально – гол, але з офсйду, тому скасований. Дуже страшно: 21-річний Маккосленд неприпустимо легко пройшов Бражка, обійшов ще одного суперника і бахнув з-за меж штрафного – стійка рятує киян. Комбінують дуже впевнено динамівці, але знову нікому замкнути простріл на дальню стійку. Піхальонок, який посунув Буяльського в запас, закручує здалеку після стіночки з Ванатом – черговий воротарський сейв.

Обмін різкими моментами, обидві команди дуже непоганої думки про свої атакувальні можливості, доводячи це не словом, а ділом. Михавко тричі поспіль помиляється під пресингом, але суперники, крім кривенького удару, нічого з цього не здобувають. Після певної паузи знову динамівці активізуються попереду. Михавко вибиває нарешті на чужу половину, де Шапаренко двічі поспіль класно чіпляється за м’яч. Караваєв пробив не зовсім вдало, але на 37 хвилині саме Сашко блискуче зорієнтовувався після серії втрат з обох боків, пройшов до штрафного і кинув за спини захисникам. Ванат прострілив, Ярмоленко розстріляв з парми метрів, ураганом увірвавшись у воротарський.

Автор взяття воріт організовує ще одну атаку, Шапаренко, який просто всюди сьогодні встигає, стріляє здалеку над поперечиною. А ось те, за що було найбільш лячно. Подача стандарту з глибини, скидання на межу воротарського, звідки Дессерс розстрілює – Бущан виручає, але й офсайдну пастку витримали капітально! У сміливому стилі Динамо цілком по ділу мінімально переграє Рейнджерс. Гості також могли забивати, але пощастило тим, хто грає дещо тонше та різноманітніше. Понад 8 тисяч на трибунах у Любліні, а це майже вдвічі більше, ніж на першій єврокубковій зустр ічі сезону проти Партизана.

Здавалося, спокійно почалася друга половина. Динамо аж надто розважливо почало грати і ледь не поплатилося за те, що свідомо віддало ініціативу. Джефте, 20-річний бразилець, який замінив у перерві Райта, ідеально навісив, Дессер вбивчо стріляє у правий кутик, але Бущан витягує! Динамо потроху намагається повернутися до базових налаштувань першого тайму. Ярмола загострює праворуч, здобуваємо кутовий, Михавко після подачі Піхальонка виграв повітряну дуель, однак снаряд лише завис у повітрі.

Кабаєв зробив усе чудово, крім останнього пасу. Протягнув на швидкості, віддав, але туди, де шлях м’ячу до Вівчаренко якраз встигали перекривати. Востаннє такого жорсткого, але акуратного Попова в усіх фазах бачили, напевно, на золотому для української молодіжки Петракова чемпіонаті світу. Де треба тактичний фол не на картку, де треба виставлена нога, коли суперник тільки того й чекав, щоб проштрикнути свою зброю у вразливі місце.

Ось чому грає 19-річний Михавко, а не досвідченіші Біловар чи Себальйос. Яке закидання Тараса зі своєї половини на хід – ми бачили таких купу на юнацькому Євро-2024. Шапаренко розібрався на тонкому клаптику з Суттаром, а ось знайти партнера вже не вистачило простору. Михавко вже після двох дуелей на другому поверсі в атаці та захисті відчуває дискомфорт у плечі, але таке враження, що готовий грати і через біль. Бражко отримав болючий удар у ребро від Дессера, а Бущан двічі надійно тримається на гострих навісних подачах Рейнджерс.

Шапаренко і Піхальонок ледь сходять на цю подвійну заміну за 20 хвилин до кінця основного часу. Наїлися проти швидкісних гостей добряче. Лонвейк і Буяльський вийшли освіжити. Пересиділи кілька важких хвилин і втрат на своїй половині. Знову пара ходів Шовковського. На 77 хвилині Брагару та Волошин замінили Кабаєва з Ярмоленком. Лонвейк втік і підсадив Таверньє на жовту. Складно Динамо розвивати свої атаки після перерви, але на 85-й це майже вдалося. Ванат після жорсткого фолу проти Буяльського (Суттар отримав жовту картку) розігнав на Волошина, той у темп перевів ліворуч до штрафного, але Брагару банально не обробив м’яч. Важкувато нашому олімпійцю офіційний дебют за Динамо дається!

Ванату та Попову дістається, Дессерс також цілком награв на “гірчичник” – тут Рейнджерс попереду 0:3. Як же страждає Динамо на своїй половині під пресингом. Бражко не може вивести вперед і в ці компенсовані 4 хвилини. Вівчаренко і Брагару вдвх насилу перейшли цю психологічну позначку центральної зони. На морально-вольових відбивалися, але не дотерпіли 17 секунд. Черни вийшов на заміну та поклав асист, Дессер замкнув.

 

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

20 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

22 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

25 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

28 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

32 хв. ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

35 хв. ago