Categories: Єврокубки

Динамо – Рейнджерс: анонс матчу 3-го кваліфай раунду Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів
Третій раунд кваліфікації, перший матч
6 серпня, 21:00. “Арена Люблін” (Люблін)
Головний арбітр: Донатас Румшас (Литва)
Пряма трансляція: 2+2, YouTube “Динамо”

Новини “Динамо” (Київ, Україна)

Налаштування все-таки вирішує. “Партизан” – явно не найсильніший суперник у цій Лізі чемпіонів. Навіть без наявності палких стосунків у сербів з російськими “браттями” “Динамо” було б лідером у цьому протистоянні. Однак кияни не просто пройшли “могильників”. Вони їх розтоптали спочатку (номінально) вдома з рахунком 6:2, а потім ще й поховали у Белграді 3:0. Це не просто перемога, це знущання з принципового суперника.

Було багато емоцій, котрі були направлені в позитивне річище. Бражко, наприклад, був дуже заведений у першому поєдинку. Але це йому лише допомагало грати більш жорстко у відборі, але не жорсткого. Атака киян теж впоралася на всі дев’ять голів. В теорії й більше навіть могли забивати.

Варто відразу розставити всі крапки над “і” і зрозуміти, що психологія футболістів у поєдинку проти “Рейнджерса” трохи зміниться. Не буде такої принциповості, а також на полі вийде суперник із вищим індивідуальним і командним класом, ніж попередній.

Хоча і до цього “класу” кияни повинні бути готові. Нарешті вболівальники киян після скількох років дочекалися справді гідних суперників на зборах перед сезоном. За вісім днів було проведено п’ять матчів, три з яких – з потужними німецькими командами. Це не лише хороший теоретичний досвід, а й непогане тренування на витривалість.

Кадри господарів

Єдиним значним мінусом з поєдинків проти “Партизану” – це втрата Максима Дячука. Він вибув на довгий час і у матчі проти шотландців точно не зіграє. У Белграді його замінив Біловар, тож Крістіан скоріше всього вийде і тепер. Той же новачок Себальйос навіть в заявку на матч в Сербії не потрапив, та і не адаптувався він ще до команди: травма була, мови не знає. Також є опція з Михавком, котрий вже повноцінно тренується з киянами.

Новини “Рейнджерса” (Глазго, Шотландія)

Після того, як “леви” через фінансові труднощі зникли з карти футбольної еліти Шотландії, вони піднесли свої позиції практично до попереднього рівня. “Рейнджерс” – знову одна з двох найбільших сил у своєму вітчизняному футболі. Однак на цей момент все-таки “Селтік” іде на крок попереду. Так і сталося у минулому сезоні. Хоч і “Рейнджерс” випередив третій “Хартс” на 17 залікових очок, але все одно першим фінішували “кельти” з відривом у вісім балів.

Особливо не пішло в особистих дербі проти сусіда по місту. За чотири матчі чемпіонату “Рейнджерс” лише раз уникнув поразки, зігравши внічию. У фінальному поєдинку Кубка “леви” також програли. Тому поки вони у своїй країні повноцінно другі – саме тому і грають у кваліфікації Ліги чемпіонів. Минулого року, до речі, “Рейнджерс” на цій стадії ЛЧ пройшов “Серветт”, а у плей-оф раунді вилетів від ПСВ.

Підопічні бельгійського наставника Філіппа Клемана уже стартували у внутрішньому чемпіонаті. У суботу, 3 серпня, вони зустрічалися проти “Хартса”. Суперник значно перебив “левів” (17:7 по ударах), але команди так і не змогли забити бодай один гол.

Загалом “Рейджерс” не перемагає вже з 14 травня. Навіть у товариських матчах – тих що не були “за закритими дверима” – команда з Глазго не здобула жодної перемоги. Суперники були також відповідні. Наприклад, МЮ. Але також “леви” зустрічалися з “Уніоном”, котрий грав і проти “Динамо”. На відміну від киян, котрі програли, шотландці з німцями зіграли внічию.

Кадри гостей

Минулий матч проти “Хартс” пропускав фланговий захисник Дуджон Стерлінг, котрий травмувався у товариському поєдинку з “Манчестер Юнайтед”. Скоріше всього не зіграє він і сьогодні. Поки – це єдина втрата шотландців.

Останні п’ять матчів Динамо та Рейнджерса

Останні п’ять зустрічей господарів

31.07. Партизан – Динамо 0:3 (ЛЧ)
23.07. Динамо – Партизан 6:2 (ЛЧ)
18.07. Уніон – Динамо 3:2 (ТМ)
17.07. Динамо – Мамелоді Сандаунз 1:0 (ТМ)
14.07. Брондбю – Динамо 0:4 (ТМ)

Останні п’ять зустрічей гостей

03.08. Хартс – Рейнджерс 0:0 (ШПЛ)
27.07. Уніон – Рейнджерс 4:4 (ТМ)
24.07. Бірмінгем – Рейнджерс 2:1 (ТМ)
20.07. Манчестер Юнайтед – Рейнджерс 2:0 (ТМ)
13.07. Аякс – Рейнджерс 2:1 (ТМ)

Особисті зустрічі між суперниками

“Динамо” та “Рейнджерс” – легендарні клуби у своїх країнах, котрі практично завжди були регулярними учасниками єврокубків. Однак у офіційних поєдинках вони зустрічалися лише у далекому 1987 році. Тоді в 1/16 фіналу Кубка чемпіонів “Рейнджерс” пройшов за сумою двох матчів (1:0 – в Києві, 2:0 – в Глазго).

Орієнтовні склади команд

“Динамо”: Бущан – Караваєв, Біловар, Попов, Вівчаренко – Піхальонок, Бражко, Шапаренко – Ярмоленко, Ванат, Кабаєв.

“Рейнджерс”: Батленд – Таверньє, Суттар, Девіс, Їлмаз – Діоманде, Дауелл – Черни, Лоуренс, Кортес – Дессер.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

5 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

35 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

38 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

46 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

48 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

51 хв. ago