ЗМІ: Воротар Олімпійської збірної України перейшов до хайфського Маккабі

Як повідомляє ізраїльський портал Sport 5, воротар Олімпійської збірної України Георгій Єрмаков перейшов до хайфського “Маккабі”.

Згідно з інформацією, 22-річний гравець отримає ізраїльське громадянство і спочатку буде відданий в оренду. Також наголошується, що його контракт з “Олександрією” спливає влітку 2025-го року, а його вартість на Transfermarkt складає 200 тисяч євро, що не стало перешкодою для “Маккабі”.

Як зазначає Sport 5, жорсткий ліміт на легіонерів в ізраїльській лізі (шість у заявці на матч) спонукає ізраїльські клуби шукати гравців єврейського походження, яких можна буде легко записати як ізраїльтян. Єрмаков підпадає під цей критерій. При цьому підпадає і новий воротар команди аргентинець Томас Султані. А першим голкіпером команди є місцевий гравець Шаріф Каюф. Таким чином, воротарський склад “Маккабі” на сезон 2024/25 вкомплектовано, і тому Єрмаков буде зданий на сезон в оренду тій самій “Олександрії”.

Єрмаков – вихованець “Шахтаря”, але в 2022-му році перейшов як вільний агент до “Олександрії”, за яку відіграв вісім матчів ліги у сезоні 2023/24. На Олімпійських іграх в Парижі-2024 він перебував у заявці збірної України, провівши всі три матчі на лаві запасних.

Слід нагадати, що цього літа до “Маккабі” вже перейшов українець – Олександр Сирота. Він також отримав ізраїльське громадянство.

“Маккабі” Хайфа – один з найуспішніших та найпопулярніших клубів Ізраїлю. Він ставав чемпіоном країни 15 разів, зокрема, тричі поспіль в 2021-23 роках. У сезоні 2023/24 завершив другим. Також він тричі грав в груповому турнірі Ліги Чемпіонів, востаннє – у сезоні 2022/23. У сезоні-2024/25 він вже завершив свої виступи у Єврокубках, вилетівши в Кваліфікації Ліги Конференцій від азербайджанського “Сабаха”. Результат першого матчу – 0:3, другого – 6:3 (після додаткового часу) та поразка у серії пенальті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago