Categories: УПЛ

УПЛ. Кривбас мінімально переміг Чорноморець

У матчі першого туру УПЛ бронзовий призер минулого сезону приймав команду, яка суттєво оновилася минулого сезону. До одеського “Чорноморця” повернувся Олександр Бабич. Поєдинок на стадіоні “Гірник” став для криворіжців репетицією перед стартом у Лізі Європи.

УПЛ, 1-й тур.

Кривбас Кривий Ріг – Чорноморець Одеса 1 : 0.

1 – 0. Твердохліб – 6.

Чорноморець підходив до нового сезону УПЛ, втративши більшу частину торішньої основи й Романа Григорчука. Втім, одесити набрали новий і досить потужний склад, якому бракувало глибини – на лавці запасних було всього чотири польових футболісти. Очолював “моряків” Олександр Бабич.

Першу пробу сил даному колективу довелося провести на полі Кривбаса. Команда Юрія Вернидуба вже наступного тижня стартує у кваліфікації до Ліги Європи, тож було цікаво поглянути на її готовність. Перші 25 хвилин зустрічі виявились переконливими – криворіжці могли влаштувати розгром.

Відкрити рахунок вдалося вже на 6-й хвилині зусиллями Твердохліба. Єгор якимось дивом зумів уникнути офсайду й замкнути подачу Кузика на дальню стійку.

Повірити у легальність гола було непросто, однак лінія плеча хавбека не перетнула лінію лівої ноги Арсіча. У Твердохліба навіть був запас у кілька сантиметрів.

Контроль дальньої стійки виявився ахілесовою п’ятою Чорноморця. На 22-й хвилині ніхто не зіграв з Аду при подачі Дібанго в район правої штанги – Прінс пробив головою, але Рудько спіймав м’яч у стрибку. На 23-й же Бандейра виконав крос на ліву, а Твердохліб розстрілював ворота з метру. І не влучив!

Окрім цього епізоду, пригадується удар Стецькова метрів з 22-х у правий нижній. Одеситів врятував каркас воріт! Втім, поступово Чорноморцю вдалося вирівняти хід зустрічі – в одному з епізодів Попов навіть міг заробити пенальті. Кирило відгукнувся на закидання з глибини й впав після неоднозначного підкату Хомченовського, але фолу ніби-то не було.

На 4-й же хвилині Хобленко міг зрівняти рахунок, пробивши головою після навісу зі стандарту. Поперечка врятувала Кривбас! Зрештою, свисток Максима Козиряцького відправив команди в роздягальню – криворіжці пішли на перерву з перевагою в один гол.

Юрій Вернидуб у другому таймі вирішив обійтись без капітана, замінивши Хомченовського на Микитишина. Хід міг спрацювати вже за чотири хвилини після відновлення гри – Артур замкнув крос Твердохліба з правого флангу на дальню стійку. Гол! Втім, його не зарахували через офсайд.

На 55-й же Аду хитнув Савченка та увірвався на правий край штрафного, після чого виконав простріл. Рудько вибив його, але Дібанго виграв підбирання й пробив з лівого краю. Вище воріт! Після цього Кривбас провів ще кілька хороших атак, однак із загостренням не склалось.

В другій половині тайму Чорноморець знову вирівняв становище. Після 60-х хвилин у актив господарів можна занести хіба що лонгшот По, який пролетів над воротами. Щоправда, одесити весь цей час і самі нічого не створювали.

Єдину гольову нагоду по перерві вони провели вже у компенсований час – це Бутко опинився один на правому краю штрафного, прийняв закидушку від Калина й потужно зарядив під поперечку. Кліщук врятував Кривбас! Цей момент став останнім у зустрічі. Підопічні Юрія Вернидуба почали сезон із мінімальної перемоги в УПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

17 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

47 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

50 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

58 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago