Categories: УПЛ

УПЛ. Верес і Карпати розписали нульову нічию у стартовому матчі сезону

3 серпня, у першій грі нового, 34-го за ліком, чемпіонату України «Верес» приймав географічних сусідів з «Карпат».

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур

Верес – Карпати – 0:0

 Шарай, 61, Кучеров, 75, Шандрук, 75 (за межами поля) – Мірошниченко, 11, Костенко, 45+3, Альварес, 73

 Костенко, 89 (повторне попередження)

Верес: Кожухар – Протасевич (Гакман, 85), Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кльоц (Кучеров, 65), Яго, Шарай, Дахновський (Годя, 85), Степанюк, Мрвальєвич (Гайдучик, 70).

Запасны: Когут, Чечер, Ющишин, Куція, Світюха, Баран.

Карпати: Кемкін – Саків (Полегенько, 57), Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Альварес (Клименко, 84), Кузик (Шах, 90), Чачуа, Костенко, Підлепенець (Стеніо, 90), Невес (Сидун, 90).

Запасні: Домчак, Кінарейкін, Катрич, Векляк, Тлумак, Рябов, Ломницький.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон: «Авангард» (Рівне)

Карпати повернулись в УПЛ після чотирьох відсутності, організувавши потужну трансферну кампанію й підписавши найкращого тренера Першої ліги – Владислава Лупашка. Перша проба сил мала пройти у Рівному. Місто зустріло львів’ян рясною зливою, зволоживши газон “Авангарда”.

За іменами та кадровою глибиною Карпати виглядали потужніше. Від Владислава Лупашка очікували домінування на м’ячі, входження фулбеків у опорну зону на стадії розіграшів та високу динаміки гри. Його Інгулець в атакувальному плані порвав ПФЛ – втім, перший тайм в УПЛ дався молодому коучу непросто. Ідеї були помітними, але реалізація шкутильгала через непорозуміння виконавців та індивідуальний брак.

А ще Верес класно грав проти м’яча. Підпічні Олега Шандрука не вмикали високого пресингу, але інтенсивно тиснули в середньому блоці. Львів’яни не витримували, допускаючи велику кількість втрат – рівняни карали за них небезпечними моментами. Взагалі, у першому таймі тільки господарі створювали гостроту, однак вони зіткнулись з іншою проблемою.

У неї було прізвище – Кемкін. Екс-голкіпер Миная, видавши феєрію навесні, перейшов до Карпат і продовжив сяяти. Вже на 3-й хвилині воротар забрав дальній удар Дахновського у ближній кут, а на 8-й потягнув його ж постріл з лівого краю штрафного. Віталій крутив у дальню дев’ять, але Олександр парирував.

Перед перервою ж Мрвальєвіч прийняв передачу з лівого флангу від Морозка та пробив метрів з 18-ти. З підйому, під поперечку – але Кемкін врятував Карпати! Окрім цього, у рівнян було декілька атак із заблокованими чи неточними ударами, а найбільше виділявся Дахновський.

У Карпат же до перерви пригадується тільки прямий удар зі штрафного, який не склав особливих проблем для екс-кіпера Карпат – Кожухара. Зрештою, команди відправились відпочивати за нулів на табло, однак футбол виглядав досить приємно. Бракувало тільки голів.

На жаль, у другому таймі нічого не змінилось. Карпати так і завершили матч без явних гольових нагод, лишень кілька разів огризнувшись зі стандартів та кросів. Пригадуєтья тільки прямий удар Полегенька зі штрафного, який пройшов десь у метрі від воріт. Павло замінив Саківа – той зазнав пошкодження.

Верес продовжував створювати проблеми своїм тиском без м’яча. На 61-й хвилині він міг вилитись у взяття воріт, а помилився… Кемкін. Голкіпер обрізався, викотивши передачу в ноги Дахновському. Той відкотив Степанюку, а Руслан відкинув під удар Яго з меж штрафного – вище воріт!

Карпати догравали останні п’ять хвилин у меншості через вилучення Костенка (той грубо підкотився у Степанюка), однак Верес цим не скористався. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

 

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

33 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

37 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

39 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

41 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

49 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

52 хв. ago