В’ячеслав Фрідман: Жодних відсотків і бонусів від трансферу Довбика Дніпро-1 не отримає

Комерційний директор “Дніпра-1” В’ячеслав Фрідман сказав, що клуб не отримає гроші за перехід колишнього нападника команди Артема Довбика з “Жирони” у “Рому”.

В’ячеславе Євгеновичу, “Дніпро-1” отримає якісь кошти за перехід Довбика до Роми?

– Ні! Нашою умовою продажу Довбика з “Дніпра-1” до “Жирони” було отримати всю суму одразу протягом 5 днів, тому жодних бонусів і відсотків від подальшого трансферу не передбачено. Як і обумовлювалося, “Жирона” відразу перевела на наш рахунок шість мільйонів євро. Жодних подальших вигод від продажів Довбика “Дніпро-1” не має.

От у “Мідтьюлланда” були відсотки від наступного його продажу. Вони отримали близько півтора мільйона євро від трансферу Артема в “Жирону”, а решту було прописано бонусами від його наступного переходу – це близько 30%.

– “Мідтьюлланд” від трансферу Довбика в “Рому отримає 9.15 млн. євро бонусів. Вам не прикро, що “Дніпро-1” вирішив усе отримати одразу і не передбачив такий варіант розвитку подій, де можна було заробити більше?

– Я не рахую чужі гроші! У той момент у нас була тільки пропозиція від “Жирони”. Все! За рік до цього “Трабзонспор” пропонував 10 мільйонів доларів на двох, нам і “Мідтьюлланду”, але ми відмовилися. Коли надійшла пропозиція від “Жирони”, нам треба було терміново продавати Довбика.

Така у нас була домовленість з Артемом і його агентом, тому що він порядний хлопець і продовжив із нами контракт, щоб “Дніпро-1” міг заробити на його трансфері. Повірте, більше за Довбика “Дніпру-1” ніхто не давав, хоча ми билися із “Жироною” за 13-14 мільйонів.

Чому ми не заклали відсоток від перепродажу? Це рулетка! А якби Довбик провалився в “Жироні”? Тоді прощавай, відсоток. Ніхто не знав, як Артем адаптується до Ла Ліги і нової країни. Ми прийняли рішення отримати все й одразу.

– “Дніпро-1″ зможе розраховувати на платіж солідарності УЄФА за виховання футболіста?

– Ні. Він прийшов до нас у віці 23-х років. А 5% від трансферної суми розподіляється між клубами, які готували гравця з 12 до 23 років, – сказав Фрідман.

Максимович Назар

Recent Posts

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

27 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

31 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

39 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

41 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

43 хв. ago

Динамо розпродало всі доступні для продажу квитки на матч з Рухом

Київське «Динамо» повідомило про те, що припинено продаж квитків на домашній матч команди в 7-му…

47 хв. ago