Categories: Єврокубки

Олег Саленко: Проблемною зоною Динамо залишається центр оборони

Колишній форвард “Динамо” Олег Саленко дав свій прогноз на матчі 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів між киянами та шотландським “Рейнджерсом”.

— Чим відрізнятиметься протистояння з “Партизаном” та з “Рейнджерс”? Чого чекати від команди з Глазго, за яку ви свого часу грали?

– Різниця буде в інтенсивності. Проти сербів “Динамо” грало спокійно, розмірено. А в матчах з “Рейнджерс” доведеться бігти — з першої до останньої хвилини, бігати багато — до виснаження. За моєю інформацією, “Рейнджерс” вже зараз активно готується до групового етапу Ліги чемпіонів — не оглядаючись на суперника, який випав ним у 3-му раунді, з повною впевненістю, що завдання вдасться виконати. У клубу з Глазго є добрі фінансові можливості, і вони зараз дуже суттєво посилюють склад. Треба знати, що “Рейнджерс” так налаштований.

Стартовий склад “Динамо” на матч у відповідь з “Партизаном” вас не здивував? До гри було припущення, що на поле вийде чимало молодих динамівців.

– Я так не думав. У старті ми побачили деяких новачків “Динамо”, і ветерани вийшли – Ярмоленко з Буяльським. Можна було припустити, що не зіграє Бражко. Проте набагато цікавіше, хто готуватиметься до першого матчу з “Рейнджерс”… Зрозуміло, що Ярмоленко проти шотландців з перших хвилин не вийде, йому важко тримати високий темп. На 15-20 хвилин проти “Рейнджерс” Андрія вистачить, тож слід очікувати його виходу на заміну.

Загалом зазначу, що команда в “Динамо” під Лігу чемпіонів є. Проблемною зоною, на жаль, у біло-синіх залишається центр оборони. Більш-менш зіграною парою стали Попов із Дячуком, і тут така прикрість — травма Максима.

— Вважаєте, що Дячук не встигне повернутися до поєдинків з “Рейнджерс”?

– Я знаю, що таке вибити плече – у мене була така травма. Це кілька місяців без футболу… Нині я не уявляю, хто замінить Максима Дячука.

— “Динамо” набуло стовідсоткової впевненості у своїх силах?

— Важливо, щоб кияни не вирішили, що вже чогось досягли… Враховуючи, що матчі з “Рейнджерс” будуть набагато інтенсивнішими, значну роль відіграватимуть заміни. Цьогорічний склад “Динамо” дозволяє без проблем вносити кадрові корективи у гру. Підсилити команду здатні Андрієвський, Кабаєв, якщо не вийдуть у “старті”. А ось Лонвейк – це вже вчорашній день, його треба кудись віддавати. Тільки куди? Хто його захоче взяти із такою зарплатою?

Думаю, що Брагару та Рубчинський не будуть задіяні у протистоянні з “Рейнджерс”. На них усі сподівання на наступних стадіях змагань, у тому числі й в УПЛ. Тому весь розрахунок на футболістів, які брали участь у підготовці та у грі з “Партизаном”, а це 17-18 виконавців.

— У чому специфіка підготовки до матчів із “Рейнджерс”?

— Пам’ятаючи, які переїзди чекали б на “Динамо” у разі повернення в Україну, керівництво та тренерський штаб “біло-синіх” цілком логічно вирішили: перенести перші тури до УПЛ, і готуватися до поєдинків з “Рейнджерс” у Польщі, у Любліні. Це суттєво заощадить сили, що дуже важливо. Виїзду до Глазго киянам не варто побоюватися. Зрозуміло, що там шотландці давитимуть на “Динамо”, зокрема за допомогою заповнених трибун. Але, як показала гра з “Партизаном” у Любліні, активні та емоційні глядачі на трибунах лише у плюс “біло-синьому”. До цього потрібно звикати та тримати себе в тонусі.

Максимович Назар

Recent Posts

Пересоляк знову став кінцевим бенефіціарним власником Миная – у квітні сплив термін дії накладених на нього санкцій РНБО

Президент «Миная» Валерій Пересоляк став кінцевим бенефіціарним власником клубу. Читати далі

3 хв. ago

Експерти визначили найкращого тренера, гравця та символічну збірну 4-го туру УПЛ

Відбувся перенесений матч 4-го туру («Динамо» — «Ворскла»), і після того, як зіграли усі команди,…

4 хв. ago

Юрій Беньо: Такий період у кожного буває. Якщо Судаков хоче бути зіркою – мусить витримувати цей тиск

Колишній тренер «Шахтаря» Юрій Беньо в коментарі Тribuna.com прокоментував гру півзахисника гірників Георгія Судакова та виділив гравців донецької команди, які сподобались фахівцю,…

5 хв. ago

Полісся покарало Макуана за непрофесіоналізм – конголезця переведено у Полісся-2

ТаТоТаке повідомляє, що конголезький вінгер «Полісся» Бені Макуана тренується з «Поліссям-2». Читати далі

7 хв. ago

УЄФА назвав претендентів на звання гравця тижня в Лізі чемпіонів

УЄФА назвав четвірку претендентів на звання найкращого гравця тижня в Лізі чемпіонів. У ній виявилося…

9 хв. ago

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

4 години ago