Categories: Єврокубки

Ліга Конференцій. Полісся поразкою від Олімпії завершило європейський сезон

1 серпня “Полісся” провело матч-відповідь проти “Олімпії” в рамках другого відбіркового раунду Ліги конференцій. Перша зустріч завершилася поразкою українського клубу з рахунком 0:2.

Ліга Конференцій, 2-й каліфікаційний раунд

Полісся Житомир, Україна – Олімпія Любляна, Словенія 1 : 2.

1 – 0. Кушніренко – 1.

1 – 1. Флоруц – 18.

1 – 2. Дурдов – 90+3.

Полісся програло перший матч з рахунком 0:2 Програло по ділу, тож тренерський штаб вдався до серйозної ротації. В запас сів Будківський, замість якого на вістрі атаки вийшов новачок Брістріч. Волинця у воротах замінив Кудрик, а Тейлор зайняв позицію правого фулбека – тиждень тому в старті починав новачок Майсурадзе.

Очікувалось, що у основний склад потрапить Бабенко, якого награвали на зборах. Руслан відбув дискваліфікацію, однак його не було навіть у заявці – опорну зону прикрили Кушніренко та Крушинський. Таллес же піднявся на позицію “десятки”.

Кадрова рішення Імада Ашура принесли успіх вже на 38-й секунді. Михайліченко запустив передачу по лівому флангу на хід Назаренку (типова комбінація ще з першого матчу), а той прострілив у спини захисникам. Таллес п’яткою підрізав на Кушніренка – Богдан же пробив у дотик. Точно в ліву дев’ять. 1:0!

Ще один гол зрівняв би рахунок за сумою двох поєдинків. Житомиряни намагалися не втрачати темп, а головною ідеєю залишалась вертикальна гра з передачами за спини крайнім захисникам. В одній з таких атак знову прострілював Назаренко (невдало), а Брістріч вривався на край штрафного (удар накрили). Тим більш прикрим виявився пропущений вже на 11-й хвилині гол.

Олімпія використала ідентичну тактику. Фулбек Сілва виконав лонгбол по флангу, а Флоруц прийняв його та легко переграв Сарапія. Після цього залишалося влучити під ближню стйку метрів з семи. 1:1! Австрієць забивав Поліссю і в першій зустрічі.

“Вовкам” знову треба було забивати двічі, однак наступні 35 хвилин розчарували віп-персон на трибунах у польському Ґлівіце. Серед них розташувався Олександр Усик, який чомусь у заявку на матч не потрапив. А жаль – житомиряни не дуже якісно вели боротьбу. Ця проблема стала характерною і для першого матчу.

Моментів теж не виникало. До середини першого тайму пригадується тільки зміщення Гуцуляка до лінії штрафного й слабенький удар низом. Дещо небезпечнішою була атака на 35-й хвилині, коли Таллес отримав пас і пробив метрів з 18-ти – але вийшло по горобцях.

На 40-х хвилинах команди обмінялись небезпечними прострілами вздовж лінії воротарського. Дивом ніхто не замкнув. У підсумку, свисток арбітра відправив футболістів відпочивати за нічийного рахунку. Олімпію він цілком влаштовував.

Підопічні Імада Ашура в другому таймі заслужили на певну відзнаку. Команда явно додала в агресії, триала доволі високу інтенсивність, продовжувала високо пресингувати. Футболісти реально віддавали сили. По ходу гри вперед почали йти навіть центрбеки (нехай і досить обережно), хоча цьому сприяло поступове опускання словенців до власної третини.

Імад Ашур проводив доволі логічні заміни. Освіжив один із флангів, замінивши Тейлора на Смолякова – до речі, в останнього є непоганий крос. Зняв опорника Крушинського й випустив вінгера Пайшао. Трохи згодом випустив високого Будківського й Козака, у якого хороші подачі зі стандартів.

Що найбільш важливо, Полісся створювало моменти. Так, на 53-й хвилині Гуцуляк замкнув навіс з кутового, пробивши головою. Стійка врятувала Олімпію! На 58-й же українці заробили стандарт, на подачу з якого летів Кушніренко – втім, нормального удару не вийшло. Ще за чотири хвилини Пайшао проривався правим флангом і виконав простріл, вздовж лінії воротарського, однак тепер вже Таллесу не вдалося якісно замкнути.

На 70-х хвилинах Полісся заробило ще кілька кутових. Будківськоий і Кушніренко змогли пробити головою – втім, м’яч вперто не бажав йти у ворота. Гострими ці епізоди не назвати. На жаль, після цього у житомирян із загостренням справи пішли гірше. До фінального свистка пригадуєтсья тільки лонгшот Назаренка, який промайнув над поперечкою.

Олександр Усик намагався підтримувати команду танцями й плесканням у лодоні. Боксер старався передати енергію своїм партнерам, але Олімпія теж огризалась. Зокрема, у словенців був непоганий постріл Флоруца зі стандарту (над поперечкою) та момент Доффо на 84-й – той пробивав з правого краю штрафного із розвороту. Без проблем для Кудрика.

Але це все було таке. Реальний момент у них прилетів вже у компенсований час, після стандарту. Уся обороня Полісся зупинилась, дозволивши Дурдову прийняти подачу на дальню стійку – з метру той прошив Кудрика. 1:2! Цей гол виявився вирішальним.

Перший виступ житомирян та Імада Ашура в єврокубках виявився гливким. Полісся програло обидва матчі й вилетіло з Ліги конференцій вже у 2-му раунді кваліфікації. Зате буде досвід!

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago