Categories: Єврокубки

Леонід Буряк: Динамівцям у кожній грі потрібно доводити, що розгром Партизана був закономірним, а не випадковим

Колишній футболіст та тренер «Динамо» Леонід Буряк висловився напередодні матчу-відповіді 2-го раунду кваліфікації ЛЧ «Партизан» – «Динамо».

– Той результат, який «Динамо» здобуло у першій грі, потрібно закріпити. До матчу-відповіді потрібно підійти максимально серйозно, не зважаючи на пристойний гандикап у чотири голи переваги.

У Белграді завжди було складно грати, ще з часів Югославії. Сербські команди вдома грають з подвійною мотивацією. У них завжди були класні місцеві гравці, їх вихованці.

Знаєте, дуже добре, що гра у столиці Сербії пройде за порожній трибун, бо сербські фани, то окрема розмова. Найшаленіші у Європі після турків. 

– Фани «Партизану» не просто шалені, вони божевільні. Ультрас «гробарів» навіть погрожували фізичною розправою динамівцям після погрому у першому матчі. Доводилося і таке в мережі читати.

– От я і кажу, слава Богу, що без вболівальників пройде матч. Всі кроки з боку гравців і тренерського штабу «Динамо», за які київський клуб намагались засудити сербські журналісти, фани і навіть керівництво «Партизана» виправдані. У нас у країні війна. Ми маємо право так реагувати і діяти. Все, що пов’язано з росією, ми не сприймаємо. 

Взагалі ж, дуже не хотілося б щоб матч у Белграді перетворився на якусь політичну акцію, скажімо так. Динамівцям потрібно думати виключно про результат. Половину справи зроблено, але лише 50 відсотків. Потрібно, повторюся, закріпити.

– Після погрому «Партизана» у Любліні «Динамо» хвалили всі: від вболівальників до експертів. Є за що, без питань. Та чи не зіграє це злий жарт з хлопцями Олександра Шовковського? 

– Я Вам так скажу – зараз динамівцям у кожній грі потрібно доводити, що розгром «Партизана» був закономірним, а не випадковим. 

У першому матчі «Динамо» грало з величезною мотивацію. Всі були зосереджені на перемозі, заряджені. Доклали максимум зусиль і здобули її. 

70-80 хвилин підопічні Шовковського демонстрували класний футбол. За це можна і похвалити й за яскраву перемогу, звісно, теж. 

– Поки «Динамо» зіграло лише одну офіційну гру, власне проти «Партизана». Робити висновки дуже передчасно, але. Хтось персонально Вам сподобався?

– Не хотів би когось виділяти, щоб комусь не було образливо, що його не згадав. Однак можу відзначити рівень гри Дениса Попова, Миколи Шапаренка, про нього зараз особливо багато говорять і пишуть, Владислав Кабаєв добре зіграв, – сказав Буряк.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago