Categories: Друга ліга

Віталій Шевага: Пробій намагатиметься гідно виступити у дебютному сезоні Другої ліги

Президент НК Пробій Віталій Шевага пригадав минулий сезон, розповів про кадрову ситуацію в команді, а також про завдання на дебютний сезон у Другі лізі.

Відновлення бренду

– У Городенці завжди пам’ятали про Пробій, – говорить пан Шевага. – І не сумнівалися, що з часом клуб повернеться на притаманні йому висоти. Років шість тому з’явилася ідея об’єднати зусилля заради відродження цих футбольних традицій і повернення клубу. Серед тих, хто відроджував клуб – Євген Драганчук.

Почали в 2018-му, а вже пізніше, в 2023-му, до мене звернувся керівник відділу у справах молоді та спорту Городенківської районної державної адміністрації Василь Степанович Чупрун, пообіцяла підтримку місцева громада. Словом, пішов процес відновлення. Правильний процес, із об’єднанням усіх зусиль – і великий футбол, і ДЮСШ.

Фінансована ситуація

– Наш головний спонсор надав певну значну суму, ще кілька спонсорів пред’явили свої зобов’язання по сумах, які вони готові виділити на сезон. Маю сказати, що Пробій недарма називається «народною командою» – до справи підтримки футболу в Городенці долучилося багато людей, багато підприємств і організацій. Маємо порозуміння й із місцевою владою. Тож у цьому плані все гаразд, ми розвиваємося та плануємо нашу роботу на кілька років наперед.

Враження від минулого сезону

– Коли команда здобуває срібні медалі чемпіонату України, бронзові – чемпіонату області, лише в екстра-таймі програє в фіналі Кубка Івано-Франківщини – то є і гордість за прогрес, але й гіркота за те, що в вирішальних матчах могли витиснути максимум. Але це вже історія.

Кадрова ситуація

– Залишили команду воротар Ярмощук, захисники Андрусяк, Писко та Романчук, півзахисники Комуніцький і Семенюк, нападник Захарук.

Підписали воротаря Сердюка (Прикарпаття-Тепловик), досвідченого захисника Івана Білого (Куликів-Білка), Феліповича (ФК Вільхівці), нападника Василенка (Флоренс-Ніка). Загалом, вважаю, команда зберігає свою награну основу. Чудові майстри Волошинович, Борисевич і Сондей повертаються на професіональний рівень. Той же Білик відсвяткує в Другій лізі своє 40-річчя – і ми всі раді, що цей досвідчений і відданий старожил клубу доріс до такого рівня.

Завдання на Другу лігу

– Ми не розкидатимемося гучними словами. Звісно, НК Пробій – дебютант ПФЛ. Але в наших тренерів і гравців є значний досвід. Ми постаралися не просто зберегти склад, а й підсилити. Тож навіть у першому сезоні в Другій лізі постараємося виступити якомога більш гідно. Будемо старатися грати на перемогу в кожному матчі, а на фініші футбол всіх розподілить по їхніх місцях.

Відчуття перед дебютом

– Зізнаюся вам чесно, цей рік настільки інтенсивний для НК Пробій, що ми не випадали з ігрового ритму та не мали відчуття, що у нас якісь відпустки, міжсезоння. У сезоні 2023/24 біля 50 матчів провела наша команда. Фінал чемпіонату України серед аматорів відбувався 28 червня – в розпал Євро-2024. Розумієте, наскільки небагато часу залишалося на відпочинок, збори, контрольні матчі? Отже, ми не випадали з процесу та чекаємо з інтересом дебюту в Другій лізі та Кубку України серед професіоналів, – підкреслив президент НК Пробій.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago