Categories: Перша ліга

Юрій Вірт: Звягель не вийде на новий сезон. Весь колектив написав заяву про звільнення

Вже колишній тренер Звягеля Юрій Вірт розповів про роботу з командою, яка перед стартом чемпіонату вирішила взяти вимушену паузу.

– Як прокоментуєте останні новини про неучасть Звягеля у Першій лізі?

– Команду розпустили. Можу тільки підтвердити слова президента клубу Дмитра Костюка, що Звягель не вийде на новий сезон. Весь колектив написав заяву про звільнення. З нами повністю розрахувалися.

– Ваша співпраця зі Звягелем вийшла короткотривалою. Що особисто вам дав цей досвід роботи на Житомирщині?

– Вперше у своїй тренерській кар’єрі я приймав команду наприкінці чемпіонату, коли залишалося грати 1,5 місяці і треба виконати завдання. Команда вела боротьбу за перше місце. Дві великі різниці: коли ти готуєш команду до сезону і застрибуєш в останній вагон на ходу. Зрозуміло, що десь не все могло піти за ідеальним сценарієм.

– Не шкодуєте, що заради роботи у Звягелі полишили роботу телевізійним експертом на УПЛ ТБ?

– У жодному разі. Робота на телебаченні – класний досвід, але я – тренер, і з радістю відгукнувся на запрошення Дмитра Костюка. Я відчуваю себе у своїй тарілці біля поля. На превеликий жаль, моя історія у Звягелі протривала всього 3 місяці. Амбіції у команди були. Хотілося б ще попрацювати з цими гравцями, але не все від нас залежало. Команда будувалася хороша. Ми б точно могли навести галасу у Першій лізі.

– Навіть так? У дебютному сезоні?

– Був такий період, коли ми готувалися до чемпіонату і Полісся віддавало нам в оренду Ндукве, Янакова та Грицука. Коли грати “стики” з Хустом, команда добре підготувалася. Два тижні готувалися – і гра показала, що по ділу їх обіграли. Я відчув кайф, адреналін, чого не вистачало в телевізійній студії. Чекатиму з нетерпінням нового виклику.

– Які у вас були відчуття перед дебютом клубу в Першій лізі?

– Я бачив, що нам треба закрити 2-3 позиції – і Звягель точно б боровся за УПЛ. Я думаю, що команда могла сміливо боротися за топ-4 у Першій лізі. Повірте мені, Звягель точно б став одним з відкриттів Першої ліги. Дуже прикро, що за тиждень до початку чемпіонату команда знялася.

– Який ваш наступний крок?

– Я розумію, що всі команди готуються до старту чемпіонату. Всі з тренерами. Не так легко працевлаштуватися. Звичайно, я відкритий до пропозицій.

– А що з футболістами?

– Футболісти в перемовинах. Я отримую дзвінки по тих гравцях, яких переглядають, тому не маю жодних сумнівів, що хлопці знайдуть собі нові команди. Гравці, з якими я попрацював у Звягелі, мають хороший потенціал і багато пограли. Дуже професійне відношення.

– На телебачення назад не кликали? З появою в Інгульці Василя Кобіна точно є вакансія на УПЛ ТБ.

– Запрошень поки не було. Я готовий розглянути таку можливість. Це також цікава робота, але непроста, – сказав Вірт в інтерв’ю Українському футболу.

Нагадаємо, Звягель минулого сезону фінішував третім у Другій лізі та в перехідних матчах здобув право виступати Першій лізі.Тепер команду у другому дивізіоні замінить Кремінь.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

56 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

1 годину ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

1 годину ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago