АПЛ. Евертон з Миколенком у результативному матчі поступився Брентфорду

Евертон приймав Брентфорд в рамках 37 туру АПЛ.

АПЛ, 37-й тур.

Евертон – Брентфорд  2 : 3.

1 – 0. Калверт-Льюїн – 10.

1 – 1. Коулмен – 37-автогол.

2 – 1. Рішарліссон – 45+2.

2 – 2. Вісса – 62.

2 – 3. Генрі – 64.

“Евертон”: Пікфорд – Коулман (Рондон, 84), Брантуейт, Холгейт – Івобі, Дукуре, Гомеш (Кенні, 72), Миколенко – Гордон (Грей, 72), Калверт-Льюїн, Рішарлісон

“Брентфорд”: Райя – Айєр (Дасілва, 59), Янссон, Соренсен (Янельт, 46), Генрі – Йєнсен, Нергор, Еріксен – Мбеумо, Тоуні, Вісса (Роерслев, 75)

Вил: Брентвейт, 18 (Евертон), Рондон, 88 (Евертон).

Перемога гарантувала Евертону збереження прописки в еліті, але суперник був непростий. Брентфорд без турнірної мотивації продовжує демонструвати яскравий футбол і псувати нерви іншим командам.

Віталій Миколенко вкотре вийшов у основі “ірисок” і встиг на перших секундах неточно пробити з підбору. Ще кращий момент зіпсували Гордон та Рішарлісон – перший з близької відстані вліпив у голкіпера, а другий примудрився добити повз порожній кут воріт. Підопічні Лемпарда таки досягли свого на 10-й хвилині. Рішарлісон дещо незграбно перевів подачу Гордона у воротарський майданчик, Калверт-Льюїн трішки зачепив м’яч перед потраплянням до сітки – гол записали на англійця.

Домінація “ірисок” була обірвана на 18-й хвилині, коли молодий Брентвейт зірвав вихід Тоні на рандеву з Пікфордом. Суддя Майкл Олівер показав пряму червону оборонцю Евертона, хоча VAR цілком міг втрутитись і підказати призначити пенальті у ворота Брентфорда. На повторі чітко видно, як Айєр хапав за футболку Рішарлісона перед виносом м’яча на Тоуні.

Незабаром “наварив” і Шеймус Коулмен. Капітан Евертона невдало підставився під простріл, зрізавши м’яч у власні ворота. Втім, лідерами на відпочинок пішли саме господарі. Бех Соренсен налетів на Рішарлсона, і цього разу Олівер вказав на “позначку” – сам бразилець пробив чітко.

Миколенко став однією з найпомітніших персон на початку другої половини. Українець кілька разів летів у відчайдушних підкатів, а потім встряг у сутичку з Айвеном Тоуні. Віталій навіть “буцнув” провокатора головою – той картинно впав на газон, але арбітр не повірив цьому театру.

На жаль, після цього момента Евертон посипався, пропустивши двічі за 2 хвилини. Вісса з гострого кута підрізав м’яч потилицею точнісінько над Пікфордом – ще один курйозний гол! Вперше вивів Брентфорд уперед Генрі, якого також ніхто не накрив у повітрі. “Іриски” були змушені йти на штурм, але нічого путнього з цього не виходило. Ще й Рондон “геніально” вийшов на заміну, отримавши червону через 4 хвилини після своєї появи (стрибнув у підкат двома ногами вперед). Удев’ятьох господарям було годі сподіватися на порятунок, але вони все ж залишаються поза зоною вильоту – Лідс відстає на очко, Бернлі на 2.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago