Categories: Інше

ТМ. Шахтар втратив перемогу над Динамо, ведучи в рахунку 2-0

У суботу, 27 липня, “Шахтар” провів свій останній спаринг на літніх зборах. Команда Пушича зіграла другий із двох запланованих спарингів із “Динамо” Загреб.

Товариський матч

Динамо Загреб, Хорватія – Шахтар Донецьк, Україна  2 : 2.

0 – 1. Бондаренко – 54.

0 – 2. Кевін – 60.

1 – 2. Петкович – 66-пен.

2 – 2. Петкович – 83-пен.

Чинний чемпіон України завершив ігрову підготовку на зборах у Словенії. Загалом підопічні Маріно Пушіча зіграли вісім товариських матчів. Суперниками Шахтаря були боснійський Сараєво (4:1), хорватський Хайдук (1:1), сербська Бачка-Топола (0:1), турецькі Різеспор (5:0) та Бешикташ (1:0), англійський Іпсвіч (0:1), та загребське Динамо (двічі).

Учора проти хорватів “гірники” грали дуже експериментальним складом, зазнавши мінімальної поразки. Сьогодні інша історія. Пушіч, схоже, виставив тих гравців, на яких розраховує як на основних. Щонайменше це була остання можливість перевірити зв’язки в бойових умовах перед стартом сезону. Вже 4 серпня матч УПЛ проти Ворскли.

Важко оцінити готовність донеччан за цим спарингом. Звісно, Шахтар намагався грати першим номером, але виходило не бездоганно. В атаці часто не вистачало останньої передачі чи завершального удару, а в обороні – концентрації. Динамо регулярно створювало загрозу біля воріт Різника.

Команди почали гру дуже спокійно, неквапливо. Перший небезпечний момент виник на 22-й хвилині, коли Траоре розхитав опонента і мав усі шанси забивати. Натомість Лассіна пробив точно по центру в руки голкіперу. Через дві хвилини йому довелося виручати по-справжньому. Судаков бив під стійку – Невістіч потягнув.

Динамо відповіло подвійним моментом. Ходжа отримав шанс пробити з гострого кута. Різник на місці. Але на добиванні опинився Петковіч, і ще один сейв українського голкіпера. Далі настала черга його хорватського колеги. Знову момент був у Судакова, бив уже в протилежний кут, але й тут Невістіч врятував. Підсумував активну 10-хвилинку Зубков – дуже неточним ударом з вигідної позиції.

Наступний спалах стався незадовго до перерви. Степаненко зірвав контратаку фолом. Петковіч зі штрафного бив потужно. Різник знову витягнув. Відповідь Шахтар приберіг на другий тайм. Через 10 хвилин після його початку рахунок відкрив Бондаренко. Конопля перед штрафним майданчиком відпасував на Артема, який лівою ногою дуже красиво, на техніку, поклав м’яч у дальній верхній кут. Воротар торкнувся м’яча, але це нічого не змінило.

Попереду глядачів чекало щось іще прекрасніше. Судаков із власної половини видав геніальний пас за спини усім захисникам, куди увірвався Кевін. Бразильцю вистачило швидкості випередити голкіпера, дотепно його перекинути, а потім головою переправити м’яч у сітку. Справжня футбольна естетика.

Шахтар після цих голів навіть не встиг розслабитися, як хорвати один відіграли. Петковіч організував гостроту біля воріт Різника, сам же встиг на добивання, яке рукою заблокував Бондаренко. Пенальті. Бруно сам пішов бити і не схибив.

Далі якийсь час було не до моментів. Тренери провели каскад замін. Коли це закінчилося, Динамо знову заробило пенальті. І це знову був Петковіч, проти якого сфолив Бондар. Бруно знову ідеально пробив з 11 метрів.

Шахтар точно не хотів з цим миритися. Великими силами пішов виривати перемогу. Натомість ледь не схопили гол самі. Щонайменше дві контратаки Загреба були небезпечними. Качавенда влучив у стійку й готувався добити, але Бондар в останню мить вибив з-під ніг. Другий випад перервав Азаров.

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

12 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

21 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

23 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

30 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

39 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

42 хв. ago