Олімпіада-2024. Україна в меншості вирвала перемогу над Марокко

У суботу, 27 липня, відбувся матч другого туру групової стадії турніру Олімпійських ігор 2024 між збірними Марокко та України. Поєдинок пройшов в Сент-Етьєнні на полі арени “Стад Жоффруа-Гішар”.

Олімпійський турнір, груповий етап. 2-й тур.

Україна – Марокко 2 : 1.

1 – 0. Криськів – 22.

1 – 1. Рахімі – 64-пен.

2 – 1. Краснопір – 90+8.

Вил: Салюк (Україна) – 63хв пряма червона картка.

У дебютному історичному матчі на Олімпіаді наша футбольна збірна шокувала багатьох. Українці вели у рахунку, але примудрилися програти Іраку. Це була та гра, яку підопічні Ротаня мали вигравати, але самі собі створили проблеми. Таким чином, у матчі з марокканцями Україну влаштовувала лише перемога. Марокко у драматичному протистоянні першого кола виграла в Аргентини (2:1). Підопічні Таріка Сектіві сподобалися своєю мобільністю і спортивною злістю. Саме марокканці перед грою з Україною вважалися фаворитами. Хакімі, Раїмі, Білаль Ель-Ханнус, Ільяс Ахомаш, Елієсс Бен Сегір – гравці, які можуть вирішити долю протистояння за рахунок індивідуальних дій.

Руслан Ротань зробив всього одну зміну, якщо порівнювати з матчем першого туру. У центр захисту замість Максима Таловєрова вийшов Володимир Салюк.

На початку зустрічі було багато позиційної боротьби у центрі поля. Прогнозовано ніхто не хотів ризикувати, адже ціна помилки була занадто високою. Поступово марокканцям вдалося взяти м’яч під власний контроль, а українці розраховували на швидкий вихід із захисту в атаку. У центрі поля марокканці перегравали нашу збірну і це нам створювало суттєві проблеми. Досить несподівано українці відкрили рахунок. Своєю нагодою підопічні Ротаня скористалися на 22-й хвилині. Брагару обіграв Ель-Азузі і прострілив на Криськіва, а Дмитро з меж штрафної холоднокровно переграв голкіпера – 1:0. Шикарна атака збірної України і дуже важливий гол. Вдалося нашим хлопцям витримати натиск суперника і у відповідь реалізували свою атаку.

На 31-й хвилині Ель-Каджоуї врятував свою команду від великих неприємностей. Голкіпер збірної Марокко парирував удар головою від Хланя. Другу половину тайму наші футболісти точно можуть занести собі до активу. Наприкінці тайму наші суперники знову активізувалися, але українці втримали свою перевагу.

Відразу після перерви марокканці кинулися відігруватися і нашим захисникам було дуже непросто. З меж штрафної пробивав Хакімі, але зірковий гравець “ПСЖ” у площину воріт не влучив. Вийти із захисту в атаку українцям тривалий час не вдавалося. Нервовий початок другої половини зустрічі для України. Після помилки Салюка довелося вступати у гру Фесюну, коли він парирував удар Річардсона. Це зовсім не той футбол, який хотілося бачити від збірної України. Занадто багато помилок.

На жаль, на 59-й хвилині наші хлопці все ж догралися. Салюк завалив Рахімі і арбітр призначив одинадцятиметровий. До того ж, збірна Україна залишилася у меншості. Пенальті Рахімі реалізував впевнено – 1:1. Навіть попри гру у меншості українці могли вдруге у матчі вийти вперед. З вигідної позиції міг забивати Краснопір, але переграти голкіпера не зміг.

Дуже нервова була кінцівка матчу, адже марокканці тиснули і хотіли все ж реалізувати свою чисельну більшість. На 90+9 хвилині сталося неймовірне. Федор прострілив, а Краснопір переправив м’яч у порожжні ворота – 2:1. Фантастика! Браво, хлопці! Надважлива перемога.

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

30 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

39 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

40 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

47 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

57 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

60 хв. ago