Минай вийшов у фінал плей-офф за УПЛ – долю битви з шістьма голами вирішила серія пенальті

Минай у рамках півфінального матчу плей-офф за УПЛ переміг Епіцентр.

“Фінал чотирьох”, який деякі вболівальники почали іменувати “меморіалом СК Дніпро-1”, повинен був виграти Металіст 1925 – колектив вартістю в 10 млн євро. В цьому були впевнені і журналісти, і букмекери, і фани. Втім, харків’яни вилетіли одразу ж, поступившись Лівому берегу в серії пенальті. Як наслідок, у фаворити турніру вирвався Минай.

Втім, для початку необхідно було переграти Епіцентр. Команда з Хмельниччини не змогла прорватись до еліти через стикові матчі навесні, але на тлі Вереса продемонструвала симпатичний футбол. Підопічні Сергія Нагорняка цілком могли вибити Минай – і старт зустрічі підтвердив амбіції.

Вже на 3-й хвилині новачок Запорожець відкрився на лівому куті штрафного й закрутив м’яч у праву дев’ятку. Поперечина врятувала закарпатців!

На 12-й же хвилині Епіцентр вирвався уперед. Мороз видав шикарну розрізну передачу на хід Миронюку, а той хитнув захисника у штрафному та поцілив у дальній нижній. 1:0!

Але Минай не виглядав безнадійно. Навпаки – підопічні Желько Любеновіча відповідали гострими атаками. Між поперечкою та пропущеним голом вони могли забивати двічі. На 5-й хвилині Гунічев увірвався на край карного майданчика й пробив у голкіпера, а на 6-й він же виходив віч-на-віч – Єгор перекинув голкіпера разом з воротами, однак перед цим заліз у офсайд.

Зрештою, на 19-й хвилині “лисиці” відігрались. Кораблін прийняв пас від Гунічева й стріляв з околиць штрафного, однак спробу накрили. Відскок підхопив Вакула, який змістився вздовж периметру та бахнув низом під ближню стійку – 1:1! Шикарний гол.

Наступні 20 хвилин пройшли на рівних. Команди демонстрували високу динаміку, багато відпрацьовували без м’яча (навіть Вакула не гребував чорновою роботою), могли виходити на рандеву з голкіперами… На це було приємно дивитись. Не вистачало тільки реальних моментів.

До перерви футболісти потішили вболівальників тільки довма епізодами. На 34-й хвилині Станіслав Кристін виконав лонгшот під ліву штангу, змусивши Бандуру виконувати ефектний сейв. Минай відповів вриванням Вакули на край штрафного – Владислав зумів обійти голкіпера, але подальший удар накрили.

Відпочивати команди відправилиь за нічийного рахунку. Початок другого тайму виявився невдалим для Епіцентру – подільці допускали багато втрат на власній третині й таки догрались. Пріхна на 57-й хвилині запресингував екс-одноклубника Ліповуза, після чого пробив у порожні ворота. 1:2! Минай вирвався уперед.

Щастя закарпатців тривало недовго. Сергій Нагорняк провів серію замін на 62-й хвилині, зокрема випустивши Івана Бендеру. 21-річний нападник віддячив за довіру, зрівнявши рахунок вже на 67-й – Бендера замкнув навіс Владислава Кристіна. 2:2!

Минай розгубився, а ще через 10 хвилин пропустив втретє. Миронюк увірвався на лівий край штрафного й спокійно виконав подачу на дальню стійку. Кравчук же пробив головою у протихід Бандурі – 3:2! Тепер вже Епіцентр виходив у фінал “турніру чотирьох”.

Одразу згадались камбеки Миная в УПЛ навесні. Чи зможуть підопічні Желько Любеновіча знову? Та звісно зможуть! Тим паче, що Епіцентр допоміг у цьому. На 85-й хвилині Миронюк отримав пряму червону за підкат у Корабліна, а рефері призначив штрафний. Подачу з нього Кораблін підрізав на дальню стійку – а там на замиканні зіграв Ременяк. 3:3!

Напруги додала ще й тривала перевірка VAR. Гол таки зарахували. Минай ще й побіг за перемогою в компенсований час, організувавши серію кутових – і міг забивати вчетверте зусиллями Корабліна. Після його удару з лінії півкола м’яч зрикошетив від захисника й пройшов над поперечкою. Зрештою, свисток Дмитра Коваленка відправив команди в серії пенальті.

На жаль для Епіцентру, Равлик схибив з “позначки” – а от гравці Минай реалізували п’ять із п’яти. Закарпатці тріумфували, прорвавшись до фіналу плей-офф за УПЛ. Там на “лисиць” чекає Лівий берег.

Максимович Назар

Recent Posts

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

3 хв. ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

5 хв. ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

6 хв. ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

13 хв. ago

Спеціальна комісія УПЛ перевірить стадіон Ворскли

Президент Української Прем’єр-Ліги Євген Дикий анонсував створення спеціальної комісії, яка перевірить стан газону на стадіоні…

16 хв. ago

Карвахаль: Коли я не потягну рівень Реала – я піду

Правий захисник Реала Дані Карвахаль прокоментував своє майбутнє в іспанському гранді та заявив, якщо він…

19 хв. ago