Categories: Євро-2024

Франція – Україна: анонс матчу 1/2 фіналу Євро-2024 U-19

25 липня відбудеться матч 1/2 фіналу чемпіонату Європи U-19 між збірними Франції U-19 та України U-19.

Поєдинок пройде на стадіоні Віндзор Парк у місті Белфаст, столиці Північної Ірландії. Час початку зустрічі – 21:00 за Києвом.

Франція U-19

Максимальна кількість очок, набраних у двох стартових матчах, дозволила збірній Франції посісти місце у фінальній четвірці головного континентального турніру. У першому турі французи зробили камбек та обіграли добре організовану Туреччину з рахунком 2:1, а потім здобули перемогу 4:2 над Данією. Під час фінального матчу групового етапу Les Bleuets завдяки подвигу Валентіна Атангани, який вийшов на заміну і забив гол на 90-й хвилині, зрівняли рахунок з Іспанією – 2:2.

Набравши очки у перших двох іграх та забезпечивши собі місце у плей-оф Євро U-19, Бернар Діомед вирішив дати відпочити кільком своїм ключовим гравцям на третій матч групового етапу.

Хоча він, можливо, і не є першим вибором тренера, 18-річний нападник Монако Саймон Буабре справді несе загрозу воротам суперників. На його рахунку два забиті голи. Цілком можливо, що він вийде на поле проти українців з перших хвилин і нашій збірній обов’язково потрібно буде грати з ним дуже обережно.

Україна U-19

Як і їхні суперники у битві за вихід у півфінал, збірна України U-19 вийшла зі своєї групи А із «бездоганною репутацією». Йдеться саме про те, що підопічні Дмитра Михайленка поки що жодного разу не програли на турнірі. Синьо-жовті набрали похвальні п’ять очок із можливих дев’яти у трьох матчах.

Розписавши мирові з господарями турніру Північною Ірландією U-19 та Норвегією U-19 у нудних стартових поєдинках без забитих м’ячів, Україна знову знайшла свій атакуючий талант у вирішальний момент та здолала Італію U-19 у трилері на 5 голів (3:2) у третьому турі, забезпечивши собі місце у наступному етапі змагань, а також гарантувавши участь на ЧС-2025 U-20.

На відміну від свого колеги, Михайленко не міг дозволити собі розкіш дати відпочинок своїм ключовим гравцям стартового складу. І, на жаль, виставити той самий склад на гру з французами не вдасться.

Однією із ключових фігур в останній перемозі над Італією був нападник київського «Динамо» Матвій Пономаренко, який спочатку віддав результативну передачу, а потім забив переможний пенальті. Але через перебір жовтих карток він пропустить півфінальну зустріч. Також синьо-жовтим не допоможуть Данило Ващенко та Андрій Маткевич. Але не забуватимемо, що в нашій обоймі є Тимур Тутєров та Віктор Цуканов, які на гру з італійцями вийшли лише на останніх хвилинах. Коли, якщо не зараз, розкритись і показати, на що здатні?

Статистика особистих зустрічей

Команди провели чотири очні поєдинки: два товариські та два на чемпіонатах Європи. Рахунок у особистих зустрічах 2:2. На Євро-2018 українці вирвали перемогу на 86-й хвилині в останньому турі групового етапу завдяки голу Сергія Булеци. Тоді підопічні Петракова вийшли з групи у плей-оф із першого місця, але у півфіналі розгромно програли майбутнім тріумфатором португальцям із рахунком 0:5.

Звичайно, Франція – очевидний фаворрит. Французи більше відпочили і не мають кадрових втрат, на відміну від української команди. Але не хочеться вірити, а тим більше ставити на те, що наша збірна програє чи програє без шансів.

Максимович Назар

Recent Posts

Голкіпер Миная: “Щура” в команді немає, матч проти Ниви ніхто не здавав

Голкіпер "Миная" Максим Росул висловився щодо матчу Першої ліги проти "Ниви" з Тернополя (0:2), довкола…

3 хв. ago

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

7 хв. ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

9 хв. ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

10 хв. ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

17 хв. ago

Спеціальна комісія УПЛ перевірить стадіон Ворскли

Президент Української Прем’єр-Ліги Євген Дикий анонсував створення спеціальної комісії, яка перевірить стан газону на стадіоні…

20 хв. ago