Categories: Єврокубки

Динамо – Партизан: анонс матчу 2-го кваліфай раунду ЛЧ

Другий раунд кваліфікації Ліги чемпіонів сезону 2024/25
Вівторок, 23-е липня Польща, Люблін.
“Арена Люблін”
Арбітр: Крістіан Дінгерт (Німеччина)
“Динамо” 21:00 “Партизан”
ТВ: 2+2, Динамо TV, Youtube-канал “Динамо Київ”

Динамо”: останні новини

Столичний клуб прові доволі масштабну, за своїми мірками, трансферну кампанію у це міжсезоння. З “Дніпра-1” прийшли Олександр Піхальонок та Валентин Рубчинський, а з одеського “Чорноморця” в столицю перебрався Максим Брагару. Варто також відзначити підписання легіонерів: оренда Браяна Себальйоса із бразильської “Фортуни” та трансфер Александре Пейкрішвілі із “Динамо” Тбілісі.

Варто також згадати і повернення з оренд Джастіна Лонвейка та Миколи Михайленка. При цьому стан динамівців цього літа покинув лише вихованець київського клубу Олександр Сирота – молодий центрбек перебрався в ізраїльський “

Якщо ж говорити про тренувальні збори, то підопічні Олександра Шовковського встигли провести за цей часовий проміжок 5 контрольних спарингів. Кияни розійшлись миром з німецькими “Падерборном” (0:0) та “Шальке” (2:2). Також була розгромна перемога над данським “Брондбю” (4:0) та мінімальний тріумф над екзотичним “Мамелоді Сандаунз” із ПАР (1:0). А єдина поразка “Динамо” у цей міжсезоння була зафіксована в останній товариській грі проти представника Бундесліги – від берлінського “Уніону” (2:3).

Звичайно, аналіз гри команди під час контрольних спарингів та результатів цих самих матчів – невдячна та по суті необ’єктивна справа. Однак, загалом можна зробити один висновок. “Динамо”, як і у минулому сезоні, практично не має проблем із взяттям воріт суперника та пропонує різні сценарії в атаці, проте проблеми та певний хаос в обороні нікуди не зникли.

Щодо складу, який виставить Шовковський на першу гру проти “Партизану”. То хоч і наставник динамівців досить багато експерементував під час тренувальних зборів, зокрема і в плані ротацій позицій та задіяння новачків. Проте, тут скоріше за все обійдеться без експериментів та варто очікувати максимально схожу версію складу на ту, яка була у чемпіонському матчі минулої кампанії проти донецького “Шахтаря”, яка і є по суті одночасно і максимально бойовою для “Динамо” на даний момент.

Точно не зіграє лише Володимир Шепелєв, який прямо напередодні матчу отримав часткове пошкодження зв’язок гомілковостопного суглоба правої ноги.

Поставимо на прагматичний та вертикальний футбол від СаШо. А про мотивацію у протистоянні проти друзів російського агресора чи варто взагалі щось говорити… Риторичне питання. Футболісти “Динамо” повинні виходити і здобувати позитивний результат за будь яких обставин.

Орієнтовний склад “Динамо”: Бущан, Вівчаренко, Попов, Дячук, Тимчик, Бражко, Буяльський, Шапаренко, Волошин, Ярмоленко, Ванат.

Партизан”: останні новини

Чергове пришестя Александара Станоєвича. Сербський клуб після декількох років без трофеїв та звільнення того ж Станоєвича у 2022-му році, все ж знову вирішив призначити добре знайомого для себе 50-річного спеціаліста. За останні 5 сезоні “трунарі” встигли змінити 7 коучів та при цьому не виграли жодного кубка. Ну, що ж поробиш…

У минулому ж сезоні “Партизан” безнадійно відстав від першої в таблиці “Црвени Звезди” – відразу на 18 залікових балів. А у півфіналі національного кубка “біло-чорні” відлетіли від тих ж “героїв”. Втім, скидати з рахунків та недооцінювати сербів точно не варто. Це максимально кусюча та непоступлива команда зі своїм характером.

Як і віце-чемпіон України, “Партизан” активно попрацював на трансферному ринку у це вікно. Перелічувати усіх не будемо, скажемо лише те, що тих футболістів, які прийшли та покинули сербський клуб, відчутно більше в порівнянні з киянами. Одним словом, вже вищезгаданий Станоєвич вирішив влаштувати кадрову революцію та чистку в рядах “трунарів”. Враховуючи результати останніх сезонів в чемпіонаті, це логічно.

Щодо підготовки до нової кампанії, то серби цим літом встигли злітати до своїх “друзів” в Москву на “Братський кубок”, де зіграли проти тамтешніх “Локомотива”, Динамо” та ЦСКА. Також “Партизан” вже встиг стартувати у національній першості сезону 2024/25, мінімально обігравши на виїзді скромний “Напредак” – 1:0.

Загалом, нинішній “Партизан” – типовий представник європейських команд середньої руки. Серед лідерів цього колективу можна виділити досвідченого голкіпера Александара Йовановича, центрбека Светозара Марковича, флангового захисника Ніколу Антича та 36-річного центрхава Бібраса Натхо. Тобто, ставка йде саме сильну сторону в контексті організованої гри в обороні. В атаці ж виділяються легіонери: норвезький плеймейкер Гаяс Захід та бразильський нападник Матеус Салдана.

Орієнтовний склад “Партизану”: Йованович, Антич, Маркович, Муякіч, Джурджевич, Арріага, Шчекіч, Калулу, Чжун, Салданья, Трифунович.

Динамо” – “Партизан”. Особисті зустрічі

На офіційному рівні “біло-сині” та “трунарі” у своїй історії чотири рази пересікались на футбольному полі. Двічі в рамках Ліги чемпіонів ще за часів СРСР – що вже особливо не цікавить. Хоча і тоді столичний колектив не залишив шансів для “Партизану” – 5:0 за сумою двох поєдинків.

А от більшу увагу викликає нещодавнє за історичними мірками протистояння на груповому етапі Ліги Європи сезону 2017/18. Тоді “динамівці” під керівництвом Олександра Хацкевича двічі розібралися із сербами: у Белграді з рахунком 3:2, а у Києві “біло-сині” взагалі знищили свого опонента – 4:1.

Загальна статистика абсолютно і повністю на стороні української команди.

Статистика очних поєдинків:

Перемоги: 4 – 0

Забиті м’ячі: 12 – 3

У середньому голів за матч: 3.00 – 0.75

Найбільша перемога: 4:1, 3:0

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

30 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

34 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

36 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

39 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

41 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

43 хв. ago