Мілан – Аталанта: анонс матчу 37-го туру Серії А

15 травня. 19:00. Серія А. 37-й тур
Мілан. “Джузеппе Меацца”
“Мілан” – “Аталанта”
Головний арбітр: Даніеле Орсато
ТВ: MEGOGO Футбол Перший

“Цей “Мілан” народився під час жахливої, принизливої ​​поразки від “Аталанти” з рахунком 0:5. Вона стала для мене однією з найгірших в кар’єрі, але й однією з найважливіших. Я зміг зрозуміти багато речей”, – так заявив сьогодні Стефано Піолі. Після того розвалу його команда лише прогресує і вже другий сезон поспіль випередить “Аталанту” у Серії А. Щоправда, після того 5:0 бергамці встигли здобути 3:0 на “Сан Сіро”, який почав віддаляти міланців від Скудетто-2021. Невже можуть завтра віддалити і від Скудетто-2022?

Найнебезпечнішим з останніх трьох матчів сезону для “Мілана” експерти вважали виїзд до Верони. Він справді почався пропущеним. Але в підсумку завершився камбеком, навіть більш ніж двома забитими м’ячами вперше за 15 матчів. Найкращою грою за ці 15. 14-им поспіль у лізі без поразок. “Россонері” вкотре підтвердили статус найкращої гостьової команди ліги і за набраними очками, і за забитими м’ячами. Вони додали собі величезну порцію впевненості напередодні останніх двох турів. В яких вистачить і чотирьох очок.

Таким чином, головна увага знову перенеслася на матч проти “Аталанти”. Вдома, де за забитими м’ячами “Мілан” лише 11-й. Де виграв лише половину з останніх восьми матчів ліги, забив у восьми сім м’ячів. Йому загалом грати важко. Матч у Вероні був винятком на тлі вирваних наприкінці перемог над “Лаціо” та “Фіорентиною”, 1:0 над “Кальярі” та “Емполі”, нічиїх з “Удінезе”, “Торіно”, “Болоньєю”. Його запас міцності чималий лише в обороні, де пропустив лише два м’ячі в останніх дев’яти матчах.

Саме тому святкувати Скудетто “россонері” ще дуже рано. Навпаки – слід готуватися до важкої битви. Піолі чудово розуміє це. Заявив, що його команда грає матчі плей-офф ще з “Лаціо”, тобто вже три. Що “Аталанта” змусить видати свою найкращу гру, що вона найкраща гостьова команда ліги після самого “Мілана”. У неї також контраст між домівкою та гостями суттєвий. Також повідомив, що протягом тижня зберігав рутину тренувань, харчування, навіть ту ж саму музику. Лише частіше розмовляючи з гравцями.

Наскільки “Аталанта” здатна завадити “Мілану” та допомогти “Інтеру”? По-перше, допомагати вона має насамперед самій собі. Восьме місце загрожує наступним сезоном без Єврокубків. При цьому за очками вона не відстає від шостого та сьомого, тобто боротьба у розпалі. А Єврокубки вимагають нові американські акціонери. Навіть подейкують, що без них Джан П’єро Гасперіні звільнять. З іншого боку, кажуть, що він сам піде в будь-якому разі. А літня кадрова революція вже розпочалася. Поки що – в кабінетах директорів.

Форма “Аталанти” погана. Дві перемоги в останніх семи матчах, пропущені у всіх, три поразки поспіль вперше за шість років з Гасперіні, часто розібрана та апатична гра. Команда просто не виглядає сильною та мотивованою. Зовсім не схожа на попередні сезони. Грає занадто повільно, пропускає забагато атак. Чотири останні матчі командам з Топ-9 Серії А вона програла, не перемагала таких з грудня. Кінець ери неминучий, навіть якщо Гасперіні залишиться, і думки про нього переважають думки про Єврокубки.

Щоправда, в останніх чотирьох турах вона не програла, забила 11 м’ячів, боролася. У двох витягнула нічию після 77-ої хвилини, у Спеції тиждень тому – перемогу після 73-ої. Технічний директор “Мілана” Паоло Мальдіні переглянув цей матч і заявляє, що вона більш ніж жива. Немає сумнівів, що “Богиня” здатна влаштувати команді Мальдіні головомийку. Як часто робила. Власне, вона не програвала цьому супернику в гостях в семи останніх матчах. Три перемоги та чотири нічиї. Останнім був 3:0 у січні 2021-го.

Кадри

Останніми тижнями медики тішать Піолі. Майже всі його гравці у зборі. Стартовий склад немає особливої ​​потреби змінювати. Як завжди, дилеми на позиції “десятки” та правого вінгера. Беннасер цього разу повинен посунути Круніча, який грав у Вероні, а ось Салемакерс – навпаки, залишитися за рахунок Мессіаса. В атаці здебільшого, як і раніше, покладаються на автора двох блискучих асистів у Вероні Леау та автора двох блискучих підключень та голів там Тоналі. Адже перший ще й приніс перемогу над “Фіорентиною”, а другий – над “Лаціо”.

Крім цих двох, особлива увага до лави запасних. Златан асистував проти “Лаціо” і налаштований на всі сто, хоча й більше 20-ти хвилин грати не може. Ребіч завжди виходить та пожвавлює гру. Флоренці довго був відсутній, але зробив все, щоб повернутися у Вероні, вийшов на заміну та забив. Мессіас віддав йому асист. Круніч дуже добре попрацював в тому матчі. Увага і до першого форварда Жиру. В 2022-му році він забив у лізі мало – п’ять м’ячів. Зате кому? “Ромі”, “Лаціо”, “Наполі”, дубль “Інтеру”. Тепер знову Топ-матч.

У “Аталанти” втрат також небагато. Захисники Толой та Пеццелла. Як завжди, Ілічіч. Другий воротар Спортьєлло повернувся. Ось лише дуже багато гравців далеко не в найкращій формі, як фізичній, так і ігровій. Тому можливі варіанти. Говорять навіть про можливість переходу на гру з двома центральними захисниками. Неясно, чи вирішить Гасперіні кинути в бій форварда Сапату, що повернувся, або ж півзахисника. Пашаліч забивав у чотирьох останніх матчах, Бога та більш захисний Коопмейнерс також тут.

Руслан Малиновський асистував у двох останніх. Перші його результативні дії у лізі за три місяці. Не дивно, оскільки за останні два лише двічі з’являвся в стартовому складі у матчі Серії А. З’явився в “старті” у Спеції, але виграла команда лише після його відходу.

Очолить атаку Муріель, який забив чотири м’ячі у чотирьох останніх матчах. “Мілану” в формі “Аталанти” він забивав лише одного разу. Саме в тому 5:0. Тож буде мотивований.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

1 годину ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

1 годину ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago