Евертон – Брентфорд: анонс матчу 37-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-Ліга. 37-й тур.
15 травня. 18:30. Ліверпуль. “Гудісон Парк”
Головний суддя: Майкл Олівер (Англія)
ТВ: Setanta Sports +

“Евертон”

Офіційно констатувати про збереження “ірисками” прописки все ще не можна, але імовірність цієї події завдяки їх останнім успіхам й справді значно збільшилася. У травні “Евертон” обіграв недостатньо вмотивований “Челсі” (1:0) і вичавив максимум із виїзду до “Лестера” (1:2). Якби ще й із “Уотфордом” команда Лемпарда забрала три очки, а не розкотала похмурі нулі, то усі питання можна було б зняти остаточно.

Також дуже вчасно захандрили прямі конкуренти “Евертона”. Так, у неділю у першому слоті ігрового дня “Бернлі” зустрінеться у гостях із “Тоттенхемом”, але орієнтуватися у Ліверпулі мають навіть не на “бордових”, а на “Лідс”! Головний претендент на третій квиток до Чемпіоншипу – це якраз “павичі” Джессі Марша. Також важливо, що “іриски” проведуть два поєдинки поспіль вдома на “Гудісон Парк”, якраз проти “Брентфорда”, а потім із “Крістал Пелас”. Цілком можливо, що команда Лемпарда закриє усі гештальти ще до того, як доведеться їхати на “Емірейтс” у 38-му турі.

На даний момент “Евертону” не особливо важливо, хто їхній наступний суперник – “іриски” відштовхуються виключно від себе. І правильно роблять! На максимальних оборотах зараз виступає не лише Віталій Миколенко, який встиг провести за “Евертон” вже понад 10 матчів у сезоні (“Лестеру” українець забив свій дебютний гол в Англії). У воротах класно тягне Джордан Пікфорд, а попереду смертоносно жалить Рішарлісон (4 голи в останніх 7 поєдинках).

“Брентфорд”

“Бджоли” успішно виконали завдання на дебютний сезон у Англійській Прем’єр-лізі. Зухвалість команди з міста на заході Великого Лондона плавно знизилася по ходу дистанції, але за підсумком “підписка на чемпіонат Англії” була продовжена без технічних збоїв. Come on, комфортне перебування у середині другої десятки таблиці, чи взагалі варто було мріяти про більше?

Влітку тренерському штабу та керівництву “Брентфорда” слід уважно продумати стратегію розвитку на кампанію-2022/23. Банально не хотілося б, щоби команда Томаса Франка залишилася колективом одного розіграшу, повторивши долю “Лідса”. Рік тому “білі” теж чудово справлялися, проте зараз вони – за крок від вильоту.

І все ж перспективи стати середняком у “Брентфорда” дуже хороші. Керівництво клубу продемонструвало навички до якісного планування, непогано виконує свою роботу й Томас Франк. Можливо, під час передсезонної підготовки влітку фахівець намагатиметься ще глибше ввести Крістіана Еріксена у дансько-англійський колектив та його ігрові зв’язки.

У травні “бджоли” провели два матчі, обидва завершилися із однаковим рахунком 3:0. Проте якщо проти “МЮ” на “Олд Траффорд” “Брентфорд” поступився, то вдома із “Саутгемптоном” – виграв.

Особисті зустрічі

05.02.22 КФА “Евертон” – “Брентфорд” 4:1

28.11.21 АПЛ “Брентфорд” – “Евертон” 1:0

21.09.10 EFL “Брентфорд” – “Евертон” 1:1 (4:3 у серії пенальті)

Цифри та факти

– В останніх 6 домашніх поєдинках “Евертона” в АПЛ спрацьовувала ставка ТМ 2.5;

– Натомість в останніх 6 виїзних матчах “бджол” в АПЛ можна було сміливо заряджати на ТБ 2.5;

– “Іриски” не програли у 4 останніх зустрічах на “Гудісон Парк”;

– Щоправда, їм не вдалося забити більше одного голу вдома у жодному з останніх 5 поєдинків;

Кадрова ситуація

Лемпард не розраховує на Делфа, Міну, Паттерсона і Таунсенда. Під питанням участь Ван Де Бека та Годфрі. У лазареті “Брентфорда” лікуються Йоргенсен та Оньєка; не факт, що Франк випустить на поле “Гудісон Парк” Годдоса, Каноса та Піннока.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

43 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

47 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

49 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

52 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

54 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

56 хв. ago